Boğaz kalkınma için toplanıyor

Düzenleyen:
Boğaz kalkınma için toplanıyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul, yoksulluğun masaya yatırılacağı uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından organize edilen 6. Boğaziçi Zirvesi 9-11 Aralık tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. 2013 yılına kadar Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen zirve, bu yıl Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), World Bank, Oxford Üniversitesi ve Uluslararası Enerji Ajansı(IEA)  işbirliği ile hazırlanıyor. Zirve, “Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah” sloganıyla düzenleniyor. Yoksulluğun büyüteç altına alınacağı zirvenin ikiz hedefi bulunuyor. "Yoksulluğu yok etmek" ve "Refahı taban seviyesinde büyütmek"... 90’a yakın ülkenin katılım sağlayacağı  zirve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayacak, etkinlikte dünyadan önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak. 
UIP Organizasyon Başkanı Cengiz Özgencil bu sene 6'ncısını gerçekleştirdikleri Boğaziçi Zirvesi'nde kalkınma, fakirlikle mücadele ve refahın artırılması konusunun ele alınacağını belirterek, "Bütün amacımız Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde UNDP’nin bu projelerini Türk kamuoyuna aktarmak, onlarla paylaşmak, onları bilgilendirmek. Boğaziçi Zirvesi’ni bahsettiğim gibi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için bir bakıma yıllık takip toplantısına dönüştürmek istiyoruz. Boğaziçi Zirvesi’nde 'Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefleri' ile ilgili çalışma olsun, başarı hikâyeleri burada paylaşılsın ve fikirlerini dönüştürsün" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...