Gökdelenlere estetik ve kalite ayarı

Düzenleyen:
Gökdelenlere  estetik ve kalite ayarı

Ekonomi Haberleri

Birçok şehirde kentin estetiğini bozdukları için eleştiriye sebep olan yüksek katlı binalara yönelik yeni yönetmelik geliyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla Türkiye genelinde yapılacak gökdelenlerin hem daha estetik hem de daha sağlam olması sağlanacak. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yönetmelik çalışması ile yüksek katlı bina yapımı bazı kriterlere bağlanacak. Yönetmelikte yüksek katlı binaların şehirlerin tarihi yapısını bozmaması, beton ve çelik kalitesinin yükseltilmesi gibi kriterler yer alacak. Sektör temsilcileri ise, “Türkiye genelinde 1500 tane yüksek katlı bina yapılmış. 25 katın üzerindeki binaların büyük kısmı da İstanbul’da. Şu anda bir bilimsel çalışma var. Hem mevcut eski binaların dönüşümü hem de yeni yapılacaklar için bir fizibilite çalışması yapılacak. Sonrasında ilgili genel müdürlük tarafından yönetmelik hazırlanacak. Çalışmalar başladı ortaya çıkacak rapora göre süreç şekillenecek” ifadelerini kullandı. Belli bir kattan sonra çelik kullanılmasının da yönetmelikte yer alması bekleniyor. Ayrıca binanın rüzgar yükünün de hesaplanacağı belirtiliyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...