Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Petrol fiyatları Asya verileriyle geriledi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Petrol fiyatları Asya verileriyle geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

Brent petrolün varil fiyatı, Çin ve Japonya'da hizmet sektöründe daralmaya işaret eden Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri sonrasında 37 doların altına inerek 36,6 dolar seviyelerinde dengelendi.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, ABD'de beklentilerin üzerinde gelen verilerin ardından dün 37,32 dolarla yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesini görmüş ve günü 37 doların hemen üzerinde tamamlamıştı. Bugün Çin ve Japonya'da hizmet sektöründe daralmaya işaret eden PMI verilerinin ardından yeniden 37 doların altına gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, en düşük 36,52 doları gördükten sonra şu dakikalarda 36,60 dolardan işlem görüyor.
Analistler, petrol fiyatlarının son günlerde talep beklentilerini etkileyen verilerle yön bulduğuna işaret ederek, 35 doların altına inilmesi durumunda satışların güçlenebileceğini, olası yükselişlerde ise 37,30 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydediyor.
Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün 35,12 dolarla 6 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından günü yüzde 2,5'lik artışla 34,7 dolardan kapatırken, şu dakikalarda 34,5 seviyesinde yatay bir seyir izliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...