İran'dan ilk turist kafilesi geldi

Düzenleyen:
İran'dan ilk turist kafilesi geldi

Ekonomi Haberleri

İran'dan Alanya ilçesine gelen ilk turist kafilesi, havalimanında çiçeklerle karşılandı. İranlı kafile, Rus turist sayısındaki düşüşten sonra alternatif arayışları içinde olan sektörde iyimser bir havanın oluşmasına neden oldu

Gazipaşa-Alanya Havaalanına inen uçaktaki 179 İranlı turiste,  Alanya  Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD)  Başkanı Burhan Sili ve diğer yetkiler tarafından çiçek takdim edildi.

Belediye Başkanı Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya pazarı  ile başlayıp Avrupa'ya da sıçrayan düşüşlerin kendilerini alternatif pazar  arayışına sürüklediğini belirtti.

İran'la karşılıklı görüşmelerin meyvelerini almaya başladıklarını dile  getiren Yücel, İran halkının Türkiye'yi sevdiğini vurguladı.

Yücel, geçen yıl bir milyon 700 bin İran vatandaşının Türkiye'ye  geldiğini ve İran'la ilişkilerin iyi olduğu sürece bu sayının artacağını  anlatarak, "İran'dan gelecek turist sayısının 2-3 kat artacağına inanıyorum.  Gelen turistleri de müşteri olarak değil, misafirlerimiz olarak görmeliyiz. Bu  uçuşların artması ile turizmde istediğimiz noktaya geleceğimiz inancındayım" diye  konuştu.

'İRAN PAZARINDA YÜZDE 50 ARTIŞ OLACAK'  

ALTİD Başkanı Sili de İran pazarının Türkiye için önemli bir pazar  olduğuna dikkati çekerek, ambargonun kalkmasıyla iki ülkenin ekonomisinin daha da  gelişeceğini ifade etti.

İran'ın, Türkiye'yi çok seven bir pazar olduğuna dikkati çeken Sili,  "Geçtiğimiz ay İran'da bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerin  neticesinde de bugün Gazipaşa'ya ilk turist kafilesini taşıyan uçağın inmiş  olması, yapmış olduğumuz çabaların bir meyvesi olarak görüyoruz. Pazarda ve  Türkiye'de yaşanan gelişmelerden dolayı oluşan eksileri, artı pazarlarda yeni  müşteri kazandırarak gidermek istiyoruz. İran pazarında bu yıl için ciddi bir  artış görmüyorum ama ilişkilerin başlangıcı noktasında önemli bir gelişme.  Bölgeye göre de İran pazarında yüzde 50 artış olacaktır" değerlendirmesinde  bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...