Bazın beynine Türk damgası

Düzenleyen:
Bazın beynine  Türk damgası

Ekonomi Haberleri

Nokia, Türkiye’de ilk defa baz istasyonlarının ana beyni olarak kabul edilen ve sinyal üreten “baseband” ekipmanı üretecek. Çorlu’daki fabrikada üretilecek ekipmanlar Türk Telekom şebekelerinde kullanılacak

Ekonomi Servisi
Türk Telekom ve Nokia, 4.5G baz istasyonlarına “Made in Turkey” damgası vuracak bir iş birliğine imza attı. Nokia bu iş birliği kapsamında, nisan ayından itibaren Çorlu’daki tesisinde  ilk defa Türk Telekom için baz istasyonlarının ana beyni olarak kabul edilen “baseband” ekipmanı üretecek. Sonraki aşama ise yerli üretim olan ekipmanların Türk Telekom şebekesine entegre edilmesi olacak. Türkiye’nin ilk milli 4.5G baz istasyonu ULAK’ı, şebekesine entegre eden ilk operatör olan Türk Telekom, bu anlaşma ile yerli üretime verdiği desteği de artırmış olacak. Baseband ekipmanının sinyal üretiminin yanı sıra, arama kontrollerini sağlayan ana ekipman olarak da bilindiğini belirten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, bu nedenle mobil iletişim teknolojisinin bel kemiği olan baz istasyonlarının en önemli parçalarından birinin “yerli üretim” olarak Türkiye’de üretileceğini ve ilk olarak Türk Telekom tarafından kullanılacağını söyledi. Nokia tarafından yapılacak üretimin yerli ekosistemin oluşturulması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Sayan, “Yerli üretim, yerli tedarik, yerli Ar-Ge personeli istihdamı ve Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili hedefleri 4.5G yetkilendirmesinde bir adım daha ileriye taşıdık. İşletmecilere yerli tedarik şartı getirdik. Haberleşme sistemlerinin özgün olarak yurt içinde tasarlanması, donanım ve yazılımlarının yerli olması, kritik altyapı ve siber güvenliğin sağlanması açısından hayati öneme sahip” dedi.
Türk Telekom CEO’su Rami Aslan da iş birliği sayesinde Nokia’nın uluslararası bilgi birikimini ve teknolojisini Türk Telekom müşterilerine sunacaklarını belirterek, “4.5 teknolojisine geçişe sayılı günler kala şebekemizdeki hazırlıklarımıza son hızla devam ediyoruz. Yatırımlarımızla ve teknolojimizle Türkiye’nin dijital devrimine liderlik ederken, yerli üretimin de en büyük destekçisi olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin ilk millî baz istasyonu ULAK için ilk siparişi veren ve bunu canlı şebekesi üzerinden ilk servis eden operatör olmanın mutluluğunu yaşadık. Şimdi de Nokia tarafından gerçekleştirilecek bu üretim sayesinde “Made in Turkey” damgasını şebekemize getirecek ve yerli üretime katkı sağlayacak olmaktan dolayı gururluyuz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...