Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, dünyada 800 milyondan fazla insanın yetersiz beslenme gerçeğiyle yüz yüze olduğunu buna karşılık uygun olmayan saklama, depolama, satış koşulları sebebiyle her yıl milyonlarca ton gıdanın çöpe gittiğini söyledi. Korkut, “Türkiye’de bakliyat üretimi yılda yaklaşık 1 milyon ton. Yıllık tüketim 1 milyon 50 bin ton olarak hesaplanıyor. Bu miktarın yaklaşık yüzde 35’i ambalaja giriyor. Geri kalan 635 bin tonu ise açıktan satılıyor. Bu ürünler toz ve haşere ile temas edebiliyor, müşteri dokunabiliyor. Bunlar hijyen açısından büyük sorun. En önemlisi de ürünlerin menşei takip edilemiyor. Raf bilgisi ambalajlı ürünlerde olduğu gibi tüketiciyi güvenilir ve doğru biçimde aydınlatamıyor.  Hassasiyetimizin ve uyarımızın sebebi de budur.” Korkut, her gıda üreticisinin israfla mücadele bilinciyle faaliyet göstermesi gerektiğini belirterek, “Beslenmek için ürettiğimiz gıdayı ziyan etme lüksümüz yok” dedi.