HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

TERÖR, seyahat ve alışverişi etkilemedi

Düzenleyen:
TERÖR, seyahat ve alışverişi etkilemedi
Taksim, Haber

Ekonomi Haberleri

Uçak ve otobüs bileti satışlarında ilk çeyrekte yüzde 50'yi aşan oranlarda artış kaydedildi. Alışveriş merkezleri de şubat ayında cirolarını yüzde 15 artırdı

Son zamanlarda hem Türkiye'de hem de küresel ölçekte artan terör olayları, sosyal hareketliliği durduramadı. Bu yılın ilk üç ayındaki veriler; seyahat ve alışverişlerin artarak devam ettiğini ortaya koydu. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan "AVM Endeksi"nin şubat sonuçları açıklandı. Buna göre 'Şubat 2016'da geçen yılın aynı dönemine göre AVM Ciro Endeksi yüzde 14.8’lik bir artış kaydetti.
En yüksek ciro artışı hipermarket kategorisinde yüzde 38 ile yaşandı. Yiyecek kategorisi yüzde 21, teknoloji hipermarket kategorisi yüzde 18, giyim kategorisi yüzde 14, ayakkabı-çanta kategorisi de yüzde 12 satış artışına imza attı. AYD Başkanı Hulusi Belgü, "Ülkemiz son günlerde yaşanan terör saldırılarından hem sosyal hem de ekonomik olarak çok etkilendi. Ancak insanımız, bu zor günleri atlatmakta ve yeniden normalleşmekte, korkuya teslim olmamakta kararlı. Bizler de perakendeciler ve AVM sektörü olarak üzerimize düşeni yapacak ve işimizi yapmaya devam edeceğiz. Şubat ayındaki ciro artışında; Sevgililer Günü, sömestr tatili ve indirim sezonu gibi faktörler etkili oldu" dedi.
Öte yandan bilet satışı gerçekleştiren Biletall; 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında otobüs, uçak ve İDO rakamlarını açıkladı. Online bilet satışı yapan yüzlerce web sitesine altyapı sağlayan Biletall; söz konusu dönemde 641 bin 156 adet bilet satıldığını bildirdi. Özellikle yurt dışı için satılan uçak biletlerinde geçen seneye oranla yüzde 54 artış kaydedildi. Biletall CEO'su Yaşar Çelik, bu yıl yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen ulaşım sektöründe büyümenin devam ettiğini vurguladı. Çelik, "Dünyayı etkisi altına alan terör olayları ve ekonomik sıkıntılara rağmen bilet satışlarında kaydadeğer artış söz konusu. Türkiye’de otobüs firmaları ile anlaşmalı olarak online bilet satışını başlatan Biletall ailesi olarak, hasılat gelirlerinde geçen yıla göre yüzde 64, 2014’e göre yüzde 135 büyüme kaydettik. Yılsonunda 2 milyon otobüs, 1 milyon uçak, 245 bin İDO bileti ile 160 milyon TL ciro hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...