Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ruslar şimdi de patlıcanı yasakladı

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Ruslar şimdi de patlıcanı yasakladı

Ekonomi Haberleri  / NTV

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Rosselkhoznadzor, Türk patlıcanına yasak getirdi. Türk patlıcanınının 25 Nisan'dan itibaren Rusya'ya girmesi yasaklandı.

Türk gıda ve diğer ürünlerine yaptırım uygulayan Rusya bu kez Türk patlıcanına yasak getirdi.  Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Rosselkhoznadzor, Türk patlıcanının 25 Nisan'dan itibaren Rusya'ya girmesini yasakladı.  Rosselkhoznadzor, Türk patlıcanına yasak getirilme nedenini ise, insan sağlığını tehdit eden "karantina organizmaları" taşımak olarak açıkladı.  Daha önce Türkiye’den ithal edilen 28 ton patlıcan karantinaya alınmıştı. Rusya, Türkiye’ye yönelik yeni yıldan bu yana ilan ettiği yaptırımlar çerçevesinde yasak tarım ürünleri listesine son olarak nar ve biberi eklemişti.  Patlıcana da yasak konmasıyla birlikte Rusya, Türkiye'den sadece limon ithal ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...