Mersin'de ilk çıktığında kilosu 300 liradan alıcı bulan  yeşil erik, sezonu 1,5 lirayla kapattı. Bu yıl fiyatların iyi olması üreticinin  yüzünü güldürdü.

Silifke ilçesinde ilk çıktığında özellikle hamileler tarafından fiyatı  pahalı olduğu için taneyle satın alınan eriğin kilosunun bu yıl 1,5 liranın  altına düşmemesi üreticisini sevindirdi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Kurucu Başkanı Mustafa Göktaş,  gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl fiyatların iyi olduğunu ve üreticilerin  yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Bu yıl 80 dönümü örtü altında olmak üzere, toplam 800 dekar bahçeden 8  bin ton yeşil erik hasadı yapıldığını belirten Göktaş, "İlçede 'can erik'  dediğimiz yeşil erik üretimi, Göksu Vadisi'ndeki, Keben, Sabak, Bükdeğirmeni,  Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören,  Kabasakallı, Atayurt, Atakent ve Taşucu mahallelerinde yapılıyor." dedi. Göktaş, şunları kaydetti:

"Silifke eriği gerek erkenci olmasından, gerekse görünümü ve  lezzetiyle tüketiciler tarafından talep edildi. Göksu Vadisi, Türkiye'nin en  doğal ortamlarından birisi. Bölge, mikro klima iklim özelliğine sahip. Bu nedenle  burada yetişen ürünlerin ayrı bir aroması ve görünümü var."