4 milyon avro yatırımla atıştırmalık işine girdi

Düzenleyen:
4 milyon avro yatırımla atıştırmalık işine girdi

Ekonomi Haberleri

Koç Grubu'nun gıda alanındaki şirketlerinden Tat Gıda, yeni ürünüyle 10 milyar liralık sağlıklı yiyecek pazarına odaklandı.

Fizibilite çalışması Finlandiya'da yapılan Quark markasını piyasaya sunduklarını söyleyen Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Avrupa'da çokça tercih edilen peynir bazlı atıştırmalık olarak bilinen 4 çeşit quark ve 5 çeşit taze peynir ürettiklerini söyledi. Kesimer, "Yeni markanın temelleri Finlandiya'daki fizibilite çalışması ile atıldı. Finlandiya'nın ardından Almanya ve Yunanistan'dan örnekler getirerek 1500 çeşit ürünle testler yapıldı. Danimarka menşeili bu teknolojili ilk defa Türkiye'ye getirdik. Yeni ürün için teknoloji ve ürün geliştirme çalışması için 4 milyon avro yatırım yaptık. Bundan sonra da sağlıklı atıştırmalık alanında yeni ürünler geliştireceğiz. Bunlar süt ve meyve ile yapılan yeni ürünler olacak. Sağlıklı Yiyecek ve içecek kategorisi dünyada 1 trilyon dolara ulaştı. Türkiye'de ise 10 milyar TL'ye ulaştı bu rakam. Yeni markalarımız özellikle soğuk zincir alanında olacak. Sadece Söke fabrikasında 60 milyon TL ciro yapmayı, bunun yüzde 10-15'ini bu segmentten elde etmeyi hedefliyoruz. SEK'te geçen yıl 500 milyon lira ciro yaptık. Bu yıl hedef 600 milyon TL. Tat Gıda olarak da bu yılki ciro hedefimiz 1 milyar TL" dedi. Kesimer, gelecek 5 yılda cirolarının yüzde  20'sini son geliştirdikleri ürünlerden elde edeceklerini de dile getirdi.

Bünyamin Çelik 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...