Fiber hatları ortak yatırımla yapalım

Düzenleyen:
Fiber hatları ortak  yatırımla yapalım

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de kapsamlı bir ‘Ulusal Genişbant Politikası’na ihtiyaç olduğunu belirten Süel, “Regülasyon fiber paylaşımına ve yeni yatırımlara destek olacak şekilde yapılmalı” dedi.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, gigabit toplumu için ulusal genişbant politikasını memleket meselesi olarak gördüklerini belirterek, fiber alt yapı için ortak yatırım modeli önerdi. İftar yemeğinde basınla bir araya gelen Süel, Türkiye'yi hak ettiği teknolojik gelişmişlik seviyesine ulaştırmak için genişbant hizmetinin stratejik öncelik olarak gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Süel, "Ancak hatlar yetersiz. Türkiye’nin dört bucağına fiber götürmemiz gerekiyor. Örneğin, Güney Kore 574 bin kilometre fiber uzunluğu ile yüzde 100 eve kadar fiber götürüyor. Türkiye olarak, bu ülkeden 7 kat fazla yüzölçümüne sahip olmamıza rağmen bizdeki fiber yaklaşık 270 bin kilometre. Ülkemizi dünya bilişim liginde daha iyi bir noktaya getirmek için önümüzdeki 5 yılda en az bu kadar daha fiber yatırımı yapılması gerekiyor. Bu yatırımın eşgüdümlü bir şekilde birden fazla operatörün yatırımıyla gerçekleşmesi maliyeti düşürecek en etkin modeldir. Böyle bir yatırım modelin teşvik edilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi. Kapsamlı bir Ulusal Genişbant Politikası’a ihtiyaç olduğunu vurgulayan Süel, “Regülatif düzenlemelerin fiber paylaşımına ve yeni yatırımlara destek olacak şekilde yapılması gerek. Türkiye için en uygun model tüm dünyada kendini ispatlayan “Kamu Özel Sektör-Ortaklıklar” rekabet modeli” diye konuştu. Hasan Süel, ayrıca artan veri sebebiyle port ve transmisyon ücretlerinin arttığını, bu ücretlerin de revize edilmesi gerektiğini kaydetti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...