Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmit Körfezi’nin 'gerdanlığı' hizmete giriyor

Düzenleyen:
İzmit Körfezi’nin 'gerdanlığı' hizmete giriyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirilecek "dev projelerden" İzmit Körfezi’nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü yarın hizmete girecek.

Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirilecek "dev projelerden" dördü bu yıl hizmete girecek.

İzmit Körfezi’nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü yarın, bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta, Asya ve Avrupa yakalarını deniz tabanının altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta, "Demir İpek Yolu" olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi yıl sonunda hizmete girecek.

İzmit Körfezi’nin 'gerdanlığı' hizmete giriyor

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, kamuoyunda İstanbul-İzmir Otoyolu olarak tanınan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje, İstanbul'u Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, Kütahya ve İzmir'e bağlayacak. Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan 38 milyon insanın yaşadığı coğrafyaya hizmet verecek projeyle seyahat süresi, İstanbul’dan Bursa'ya 1 saate, İzmir'e 3 saate, Eskişehir'e 2,5 saate inecek.

Otoyolun en önemli kısmını oluşturan Osmangazi Köprüsü, bin 550 metre orta açıklığı ve 2 bin 682 metre boyuyla dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alıyor. İzmit Dilovası ile Yalova Altınova’yı birleştiren asma köprü 113 tabliyeden oluşuyor. Köprü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılacağı törenle yarın hizmete girecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...