Suriye’ye ihracat Suriyeliden

Düzenleyen:
Suriye’ye ihracat Suriyeliden

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de şirket kuran Suriyeliler, başta gıda ürünleri olmak üzere birçok alanda ülkelerine her gün 5 milyon dolarlık ihracat yapıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen Suriyeliler, kurdukları şirketlerle ülkelerine ihracat yapmaya başladı. Özgür Suriye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taher Ahmad Kasem; Suriyelilerin, Türkiye’de kurdukları şirketlerle her gün 5 milyon dolarlık ihracat yaptığını söyledi. Kasem, “Cilvegözü ve Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye her gün her türlü gıda maddesi, çikolata, bisküvi ihracatı yapıyoruz. Amacımız, Suriye’de halkın temel gıda ihtiyacını karşılamaktır. Şu anda günlük 5 milyon dolar olan ihracat hacmimizi daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Muhaliflerin kontrolünde bulunan halkın ihtiyaçlarını karşılarken iç savaşın başlamasından bu yana bizi misafir eden Türkiye’ye döviz girdisi sağlıyoruz” diye konuştu.
Son olarak Türkiye’den Suriye’ye toz şeker ihracatı için gerekli başvuruları yaptıklarını ve olumlu sonuç almayı umut ettiklerini söyleyen Kasem; şöyle devam etti: “Türkiye’ye sınırına yakın İdlib ve çevresinde çiftçilerimizin ürettikleri mercimek, kimyon, zeytin gibi çeşitli ürünlerin ithalatını yapmak istiyoruz. Türkiye’de ilgili bakanlıklara başvurumuzu yaptık. Hâlen pamuk ve hurda ithalatı yapıyoruz. Ticaret hacmimizi artırmayı hedefliyoruz. Bu arada ticaret yapabilmemize imkân sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve bütün yetkililere teşekkür ediyoruz.”
21 ay önce kurulan Özgür Suriye Ticaret ve Sanayi Odası, bugün 600 üyesi ile sınır kapılarına yakın merkezlerde faaliyet gösteriyor.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...