HÜRKUŞ kabul testini geçti

Düzenleyen:
HÜRKUŞ kabul testini geçti

Ekonomi Haberleri

Yerli eğitim uçağı HÜRKUŞ, testi geçti. Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Geliştirme (HÜRKUŞ) Projesi kapsamında TC-VCH kuyruk numaralı birinci prototip uçağının kabul faaliyetinin 14 Ekim’de başarı ile tamamlandığı belirtildi.

Hava Kuvetleri Komutanlığı pilotlarının temel eğitim ihtiyacına cevap verecek ve dünya pazarlarına girebilecek bir eğitim uçağının geliştirilmesi için başlatılan HÜRKUŞ Projesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ arasında yürütülüyor. Projeye ilişkin ilk anlaşma, Mart 2006’da yapılmıştı. Sözleşme kapsamında 2 adet prototip uçak, 2 adet yapısal test uçağı ve uçaklara ilişkin dokümantasyon, yer destek teçhizatı, yedek malzeme üretimi gerçekleştirildi ve uçağın tip sertifikası alındı. Proje çerçevesinde üretilen ilk uçağın, 2018 yılı içerisinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmesi planlanıyor. Öte yandan SSM tarafından HÜRKUŞ uçağının silahlı (HÜRKUŞ-C) versiyonu için çalışmalar başlatıldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...