Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teknoloji devi genç işsizliğe savaş açtı

Düzenleyen:
Teknoloji devi genç işsizliğe savaş açtı

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de yüzde 24’lere ulaşan genç işsizliği azaltmak için harekete geçen Google, ücretsiz eğitimlerle işletmelerin eleman ihtiyacını karşılayacak

Ömer Temür İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başlattığı İstihdam seferberliğine teknoloji devinden destek geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve İŞKUR desteğiyle Dijital Atölye projesini hayata geçirmeye hazırlanan Google, yüzde 24’lere kadar ulaşan genç işsizlik oranını aşağıya çekecek. Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez, proje kapsamında 10 milyon liralık kaynak ayırdıklarını belirterek, ilk etapta Kayseri, Samsun, Antalya, Bursa, Gaziantep, Van, Kocaeli, İzmir ve İstanbul olmak üzere 9 ilde gençler, üniversite öğrencileri, girişimciler ve KOBİ’lere ücretsiz eğitimler verileceğini söyledi. İŞKUR’un devam eden eğitimlerine de özel modüller eklenerek daha fazla kişiye ulaşmayı planladıklarını ifade eden Hiçsönmez “Eğitimler isteyen herkese açık olacak. Türkiye’nin her yerinden online olarak da erişilebilen eğitimleri tamamlayanlar, dijital alanda edindikleri bilgi ve becerileri belgeleyen Dijital Atölye yeterlilik sertifikalarına sahip olacak. Böylece işletmeler de yetişmiş eleman ihtiyacını giderebilecek” dedi. 

“GOOGLE, TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİNİ GEÇ FARK ETTİ”
Türkiye’nin genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Google’ın Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunu geç fark ettiğini söyledi. Müezzinoğlu “Ülkemize ve ülke insanımıza ne kadar güçlü güvenilirse başarı o kadar hızlı gelir. Bu anlamda Türkiye’nin çok büyük bir potansiyeli var. Ama esas itibarıyla 14-25 yaş grubundaki yaklaşık 16 milyon eğitimli gençteki işsizlik oranının yüzde 24’lerde olması bizim farklı farklı vizyonlar üretmemizi gerektiriyor. Bu genç kitleye sadece  istihdam sağlamak değil, girişimcilik alanında farklı vizyonlar kazandırarak, farklılıklar oluşturabilen alanlar, katma değeri yüksek alanlar da oluşturmamız lazım. Artık akıl teri alın terinden daha önemli. Başkasının akıl teriyle ürettiklerini kullanmaya devam edersek güçlü ülkeler arasında olamayız” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...