4 şehir 3 havalimanı

Düzenleyen:
4 şehir 3 havalimanı

Ekonomi Haberleri

Ahmet Arslan “Havalimanı olmayan Karaman, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane için bu yıl ihaleye çıkacağız. Toplam 800 milyon lira bedelle yapılacak. 2 milyon kapasiteli olacak. 2020’de tamamlanacak” dedi.

Türkiye’de hava yollarına yapılan yatırımlar hız kazanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “havayolu, halkın yolu” düşüncesiyle havaalanı altyapısına büyük önem verdiklerini belirterek, “Havalimanı olmayan Karaman, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane için ihaleye yıl içinde çıkacağız. Dört şehrimizi daha havalandırarak, 2017’yi havalimanları yılı yapacağız” dedi. Güçlü, müreffeh ve söz sahibi bir ülkenin en etkin bileşenlerinden birisinin ulaşım olduğunu, bu alanın birçok sektör için de tetikleyici nitelik taşıdığını söyleyen Arslan, “Özellikle havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye oldu. Uluslararası hava taşımacılığı sektörü son on yılda yüzde 5,6 büyürken, Türkiye’de bu oran yüzde 14’ü buldu. Son 14 yılda 26 olan aktif havaalanı sayısı, iki katını da aşarak 55’e çıktı. Mevcut havalimanları ise yenilendi. Ülkemizin hiçbir şehrinde, hiçbir vatandaşımızın havayoluna ulaşamama gibi bir sıkıntısı olmasını istemiyoruz. Bu nedenle havalimanı bulunmayan şehirlerimize yönelik çalışma yürütüyoruz. Karaman ve Yozgat havalimanlarının ihalesini temmuz-eylül aylarında planladık. Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nın ihale süreci de kasım-aralık aylarında başlayacak. Söz konusu 3 havalimanı yaklaşık 800 milyon lira bedelle yapılacak. 2 milyon kapasiteli havalimanlarının üçü de 2020 yılında tamamlanacak” diye konuştu.

Selâhaddin Eyyubi’de ikinci bahar 
Osman Çobanoğlu ANKARA -
Terör sebebiyle uzun süre kapalı kalan, geçtiğimiz yılın eylül ayında ise tekrar uçuşların başladığı Selâhaddin Eyyubi Havalimanı’ndan sevindirici haberler geliyor. Havalimanını eylül-mayıs döneminde 188 bin 799 yolcu kullandı. Söz konusu dönemde toplam sefer sayısı da bin 813’ü buldu. Selâhaddin Eyyubi Havalimanı temeli 2010 yılında atılmıştı. Yapımına 102 milyon lira harcanan havalimanı 5 yılda tamamlanmıştı. Havalimanı, Hakkâri’ye 65, Yüksekova’ya 5 kilometre mesafede bulunuyor.


İstanbul’dan 16 milyon yolcu havalandı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün verilerine göre; nisan ve mayısta İstanbul havalimanlarından gelen-giden yolcu ve hava trafiği sayısında, yılın ilk üç ayına göre artış yaşandı. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından, nisan ve mayıs aylarında 16 milyon 33 bin yolcu geliş-gidiş yaptı, Her iki havalimanından iki ayda 114 bin 670 sefer icra edildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...