Ağbal: Tedbirlere rağmen bütçe iyi durumda

Düzenleyen:
Ağbal: Tedbirlere rağmen bütçe iyi durumda

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de çarkların daha hızlı dönmesi büyümeyi ve sonuç olarak vergi gelirlerini artırdı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıkladığı verilere göre bütçe gelirleri yüzde 8,8, vergi gelirleri yüzde 13,6 arttı. Buna göre haziran ayında bütçe gelirleri 43,9 milyar lira, vergi gelirleri 36,4 milyar lira olarak gerçekleşirken, bütçe giderleri 57,7 milyar lira, faiz hariç giderler ise 56,4 milyar lira olarak gerçekleşti. Bütçe açığı ise ilk 6 ayda 25,2 milyar lira oldu. Ekonomiye destek için yapısal reformlara hız verdiklerini, tüketici kredilerinde taksit ve vadeyi uzattı, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat üzerindeki kamusal maliyetleri aşağı çekmek adına birçok vergide indirim yapıp istisna getirdiklerini söyleyen Ağbal, tedbirlerin 2017 bütçesine etkisinin 11,9 milyar lira olduğunu söyledi.

YAPILANDIRMA İLE 96,2 MİLYAR LİRA

Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçtiğimiz bir yılda yapılan 2 yeniden yapılandırma ve işletme kayıtlarındaki düzeltme ile 121 milyar liralık gelire ulaştıklarını anlattı. Hükûmetin bu yılki özelleştirme hedefi ise 13 milyar lira.

NOTÇULARA "BİZİ ÖVÜN" DEMEYİZ

Ağbal, kredi derecelendirme kuruluşlarının 15 Temmuz sonrası sadece tahminlerle not indirdiğini, şimdi not artışı yapmaları gerektiğini belirterek, “Kimseye bizi övün diyecek hâlimiz yok” dedi. Ağbal, yıl sonuna kadar vergi artışı yapmayacaklarını, enflasyona olumsuz etki yapacak düzenlemelerden kaçınacaklarını söyledi.

KULÜPLER KİŞİYE BAĞLI OLMASIN

Spor kulüpleriyle ilgili düzenlemelerle ilgili olarak da Bakan Ağbal, “Spor camiasında mali sürdürülebilirliğin sağlanmasına dair sistemi hayata geçireceğiz. Camialar artık kişilere bağlı olmasın, kalıcı bir reform çalışması yapalım. Bunun kurulduğunu görürsek biz de hükûmet olarak destek oluruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...