'DASK bilinci yeni nesille gelişecek'

Düzenleyen:
'DASK bilinci yeni nesille gelişecek'

Ekonomi Haberleri

DASK konusunda çocukların ve gençlerin bilgilendirilmesinin toplumun faydasına olduğunu kaydeden Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı “Okullarda bilgilendirme çalışmaları yapılıyor olsa da, bütün katkıyı devletten beklememek gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE genelinde 17 milyonu aşan konut olmasına rağmen zorunlu deprem sigortası (DASK) poliçe sayısının yaklaşık 8 milyon adetle sınırlı kaldığını vurgulayan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı “DASK’ta yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 170 bin lira ile sınırlıdır. Örneğin bu bedeli çelik, betonarme, karkas yapı tarzına sahip bir konut için değerlendirecek olursak 212,5 metrekare ile sınırlı kalıyor. İlgili teminat tutarından ve metrekareden büyük daire yüz ölçümüne sahip konutlardan ise biz sigorta şirketleri sorumluyuz. Dolayısıyla DASK konusunda toplumda ciddi bir bilinçlendirme çalışması yürütmek bizim en önemli görevimiz. Bunu ticari amaçlarımızın dışında tutup, sosyal sorumluluk olarak hayata geçirmeliyiz” dedi. 

‘FARKINDALIK OLUŞTURMAK GÖREVİMİZ’

Doğa Sigorta olarak DASK konusunda etkili bir toplumsal farkındalık oluşturmayı bir görev olarak benimsediklerini belirten Nihat Kırmızı “Bu konuda özellikle çocuklar ve gençlerin bilinçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Okullarımızda zaman zaman bu yönde çalışmalar yapılıyor” şeklinde konuştu. 

‘SADECE DEVLETTEN BEKLENMEMELİ’

Bu konuyu sadece devletten beklememek gerektiğinin altını çizen Nihat Kırmızı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz sektör temsilcilerinin de sürece dâhil olarak toplumu yönlendirmesi gerekiyor. 
Doğa Sigorta olarak, tabii afet ve  bu afetlere karşı alınacak önlemler ve sigorta bilinci konusunda toplumu sürekli bilgilendiriyoruz. Özellikle çocuklar ve gençlere yönelik bilgilendirici faaliyetler sürdürüyoruz.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...