HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"Not yükseltemediler tahmini revize ettiler"

Düzenleyen: /
"Not yükseltemediler tahmini revize ettiler"
Darbe Girişimi, 15 Temmuz, Ekonomi, Büyüme Rakamları, Haber

Ekonomi Haberleri

Darbe girişimi ile Türkiye’nin küçüleceğini sanıp not düşürenler, yüksek büyüme rakamları üzerine büyüme tahminlerini revize etmekte yarışıyor.

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl yaşadığı darbe girişiminin ardından yarışır gibi not indiren kredi derecelendirme kuruluşları, ilk çeyrekte yüzde 5, ikinci çeyrekte yüzdte 5,1 büyümeyi görünce, “çark etme” açıklamaları yapmaya başladı. Yaptıkları açıklamalarla “Darbe girişiminin ardından bu kadar hızlı toparlanma beklemiyorduk” diyen kredi derecelendirme kuruluşları, şimdi de Türkiye için yaptıkları büyüme tahminlerini yukarı doğru revize etmek için yarışıyor. Bazı kuruluşlar da sağlanan bu büyüme rakamlarını çarpıtmak için çeşitli raporlar yayınlıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilk çeyrekte yüzde 5, ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüyen Türkiye’nin üçüncü çeyrekte yüzde 7 ve üzerinde büyüyerek yılın tamamında yüzde 5’i geçeceğini belirterek “Bütün olumsuzluklara rağmen yolumuza büyüyerek devam ediyoruz. Bu büyümeyi kalıcı ve sürekli hâle getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

2018’E GÜÇLÜ GİRECEĞİZ
Çabalarına umut ışığı olan büyüme rakamlarına baktıklarında, olumlu gelişmeler gördüklerini aktaran Tüfenkci “Sanayi ve hizmet büyümelerine baktığımızda, perakende ticarete baktığımızda, ihracat rakamlarına baktığımızda pozitif anlamda yansılamalar olduğunu görüyoruz. Tarımsal hasılanın ekonomiye pozitif anlamda katkı yapmasıyla yıl sonunu inşallah hedeflediğimizin üzerinde bitireceğiz ve 2018’e çok daha güçlü bir şekilde giriş yapmış olacağız.” dedi.

Uydurma raporlar gerçeği gizleyemez
Bazı yabancı kuruluşların büyüme rakamlarını çarpıtmak için uydurma raporlar düzenlediklerini yeni taktik uyguladıklarını söyleyen Tüfenkci, şunları söyledi: Bu kuruluşlar ‘Acaba mı, Türkiye şaka mı yapıyor?’ diyorlar. Evet, Türkiye sizi şaşırtmaya devam ediyor, devam edecek. Çünkü siz objektif olamadınız. Hain darbe girişiminden sonra subjektif olarak ‘bu darbe girişimi niye başarılı olamadı’ diyecek kadar ileri gittiniz. Planlarını Türkiye ekonomisinin çökmesi üzerine kurmuşlardı ama aldığımız tedbirlerle onları şaşırtmaya devam ediyoruz. Not yükseltmeyi beceremeyenler, Türkiye’nin büyümesini revize etti, etmeye de devam edecekler.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...