Tarım üniversitesi ve tarım lisesi kuracağız

Düzenleyen:
Tarım üniversitesi ve tarım lisesi kuracağız

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, geleceğin dünyasında tarımın öneminin çok büyük olacağını, savaşların gıda ve tarım sebebiyle çıkacağını ifade etti.

Tarım Zirvesi’ne katılan Bakan Fakıbaba “Biz de buna göre plan yapmalıyız. Kendi gıdasını üretebilen, gıda güvenliğini garanti altına alan ülkeler, geleceğin lider ülkeleri olacak. Türkiye de lider ülke olacak. Biz buna hazırlık için tarım liseleri ve üniversiteleri kuracağız” dedi. Tarımsal ihracatın 4 milyar dolardan 16 milyar dolara çıktığını, gelecekte kaliteli ve düşük maliyetli üretim yapısını geliştirerek tarımı destekleyeceklerini, yerli üretimi artırarak ithalata son vereceklerini söyleyen Fakıbaba, şunları söyledi: Çiftçilerimize son 15 yılda 105 milyar liranın üzerinde destek ödemesi yaptık. Bu çalışmalar meyvesini verdi ve son 15 yılda pek çok üründe Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı. Desteği sürdüreceğiz, üretimi artırıp terörü de bölge insanının gelirini artırarak önleyeceğiz. Her alanda kendimize güveniyoruz.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...