'Otomatik BES’te cayana değil kalana bakılmalı'

Düzenleyen:
'Otomatik BES’te cayana değil kalana bakılmalı'

Ekonomi Haberleri

Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik Genel Müdür Vekili Balkan Akbaş, otomatik BES ile 3.2 milyon kişinin sisteme dâhil olduğunu söyledi. Bunun bir başarı olduğunu vurgulayan Akbaş, caymalardan ziyade sistemde kalan 3 milyon kişiden söz etmek gerektiğini kaydetti.

BEREKET Sigorta ve Bereket Emeklilik Genel Müdür Vekili Balkan Akbaş, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde otomatik katılımın önemli bir başarı yakaladığını söyledi. Gönüllü BES’in 2003 yılında başladığını ve 2017 yılının başına kadar 6 milyon kişinin sisteme dahil olduğunu kaydeden Akbaş, “Oto BES’te ise sadece şimdiden 3.2 milyon kişi sisteme girdi. Bu bir başarıdır, bunu görmek zorundayız. Sistemden cayan 3 milyon kişiden değil, sistemde kalan 3 milyon kişiden söz etmek lazım. Çünkü caymaların sebeplerine baktığımızda, genelde gelir seviyesinin çok düşük olduğu, asgari ücretlilerde caymanın yoğun olduğunu görüyoruz. Bu da çok normal geliyor bana. Çünkü biz kişilerin geleceğe yatırım yapmasını istiyoruz. Düşük gelirli kişi bugünü kurtarmamış ki geleceğe yatırım yapsın” diye konuştu.
Otomatik katılımda cayma oranlarını da yorumlayan Akbaş, “Katılımcılar 2 ay içerisinde caymazlarsa bu haklarını kaybedeceklerini düşünüyorlar. Burada bizim de eksikliklerimiz var; kamuoyunu gerçekten yeterince bilgilendiremedik. İyi bilgilendirdiğimizde sistemden çıkıp tekrar girmek isteyenler var. Onları tekrar sisteme dahil edebilecek yapıyı kurduğumuzda otomatik katılımın iyi bir noktaya geleceğini düşünürüz. Herkes cayma oranlarından bahsediyor ama 3 milyondan fazla kişi sisteme girdi” dedi.
‘FAİZSİZ, KATILIM ESASLI BİR ŞİRKET OLARAK DEVAM EDECEĞİZ’
Bereket Emeklilik’in Türkiye’nin ilk faizsiz emeklilik ve hayat şirketi olduğunu söyleyen Akbaş, “Emeklilik ve hayat tarafında faizsiz katılım esaslı şirket olarak devam edeceğiz. Hedefimiz bundan 5 yıl sonra emeklilik tarafında 2.4 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşmak. Otomatik BES’te özellikle ocak ayında yerel yönetimlerin girmesiyle atılım yapmayı planlıyoruz. Çünkü satın alma süreci sırasında oto BES’te ilk aşamaları kaçırdık diyebilirim. Dolayısıyla ocak ayı için büyük hedeflerimiz var” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...