Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belediyelere ‘otopark ve toplu taşıma’ uyarısı

Düzenleyen:
Belediyelere ‘otopark  ve toplu taşıma’ uyarısı

Ekonomi Haberleri

Sayıştay Başkanlığı yaptığı denetimlerde, bazı belediyelerde, otopark bedellerinin amacı dışında kullanılması ve toplu taşıma hizmetlerinin ihalesiz üçüncü kişilere verilmesi şeklinde aykırı uygulamalar tespit etti.

Sayıştay Başkanlığı yaptığı denetimlerde, bazı belediyelerde, otopark bedellerinin amacı dışında kullanılması ve toplu taşıma hizmetlerinin ihalesiz üçüncü kişilere verilmesi şeklinde aykırı uygulamalar tespit etti. Başkanlık, hazırladığı raporda; belediye gelirlerinin tahakkuk, takip ve tahsili, taşınmazlar ve kamulaştırma işlemleri ile bazı yönetmeliklerin uygulanması gibi konulardaki yanlışlıklara dikkat çekti. Otopark yönetmeliğine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı raporda, otopark ihtiyacının parselinde karşılanmasının esas olduğu, bunun karşılanmaması halinde belirlenecek otopark bedelinin ayrı bir banka hesabında tutulacağı anımsatıldı. Otopark gelirlerine ilişkin bedellerin bazı belediyelerde ayrı bir hesapta takip edilmediği, bazılarında ise ayrı bir hesapta takip edilmesine rağmen, bunun mevzuatın öngördüğü şekilde vadeli olarak değerlendirilmediği kaydedildi. Raporda “İlçe belediyeleri tarafından tahsil edilmesi gereken otopark bedellerinin büyükşehir belediyesi ortak hesabına gönderilmediği ve ilçe belediyeleri tarafından tahsil edilmesi gereken otopark bedellerinin doğrudan büyükşehir belediyesi tarafından tahsil edildiği tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Mevzuata dikkat! 
Raporda, belediyelerin ihale işlerini mevzuata uygun şekilde gerçekleştirmeleri gerektiği vurgulandı. İdarelerin bu ihaleleri gerçekleştirirken, saydamlık, rekabet, eşit muamele, güvenilirlik, gizlilik, kamuoyu denetimi, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak durumunda olduğu ifade edildi

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...