HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Arjantin Merkez Bankası Başkanı istifa etti

Düzenleyen: /
Arjantin Merkez Bankası Başkanı istifa etti
Arjantin, Merkez Bankası, Haber

EKONOMİ Haberleri

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yayladan dönerken freni boşalan minibüs uçuruma yuvarlandı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Arjantin Merkez Bankası Başkanı Luis Caputo, Devlet Başkanı Mauricio Macri'ye istifasını verdi. Arjantin Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre Caputo'nun kişisel nedenlerden ötürü istifa ettiği belirtildi. Açıklamada, "IMF ile yeni anlaşmanın bütçeye, finansal piyasalara, para politikasına ve kurların durumuna güveni yeniden tesis edeceğine inanç ile birlikte, bu istifa kişisel nedenler kaynaklı" denildi. Caputo, istifa eden Federico Sturzengger'in yerine 15 Haziran'da bu göreve getirilmişti.
 
ÜLKEDE GREVE GİDİLDİ
 
Öte yandan Arjantin'de sendikaların çağrısı ile Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin iş dünyası dostu politikalarını protesto için 24 saatlik greve gidildi. Bu sabah itibarıyla Arjantin'in ana tarımsal ürün ihracat limanı Rosario'da faaliyetler grev nedeniyle durdu. Toplu taşıma hizmetlerinin verilmediği ülmkede, finansal phiyasalar ise normal şekilde açıldı.  
 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...