Fırsatları kaçırmayın! Bugün son

Fırsatları kaçırmayın! Bugün son

EKONOMİ Haberleri

Yapılandırılan borçların ilk taksiti veya peşin kapatılması için son ödeme süresi, bugün 21.00’de doluyor. İmar barışında da son 30 güne girildi.

Devlet tarafından vatandaşlara ve mükelleflere tanınan imkânlar bir bir hayata geçerken, bu haktan yararlanmak isteyenlere de “zaman” uyarısı geldi. İmar Barışı’na başvuru süresinin dolmasına bir ay süre kalırken, uzmanlar, vatandaşları, “başvurularda yaşanması muhtemel sıkıntı veya yoğunluk nedeniyle mağdur olmaması” için, son günlere kadar beklememesi konusunda uyarıyor. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, “Son ay ciddi yoğunluk olacağını düşünüyoruz. Ayrıca 20 Eylül’de ilgili tebliğde yaşanan değişiklik, yoğunluğun artmasına sebep olacaktır. Vatandaşlarımız, bu sebeple başvurularını son günlere bırakmasınlar” dedi. İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Başkanı Cumhur Akpınar da, “Yaz ayları, tatil, Kurban Bayramı derken, İmar Barışında bazı vatandaşların başvurularını son döneme bıraktığını görüyoruz. Tebliğde yapılan değişiklik kapsamında yeniden başvuru yapacakların da etkisiyle, başvurularda artışlar olacaktır, yoğunluk yaşanacaktır” diye konuştu.

İLK TAKSİTE DİKKAT
Kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılması uygulamasının bozulmaması için ilk taksitin de bugün ödenmesi gerekiyor. Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, “Yapılandırmadan yararlanabilmek için ilk iki taksitin tam ve süresinde ödenmesi şarttır. Bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek” diyerek, borçlulara ve mükelleflere uyarıda bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...