Türkiye’nin geleceğine yabancının güveni tam

Düzenleyen:
Türkiye’nin geleceğine yabancının güveni tam

EKONOMİ Haberleri

Çalkantılara rağmen doğrudan yabancı yatırımcının gelmeye devam ettiğini belirten Arda Ermut “Yüksek potansiyeli gördüler. Bu yıl, 11 milyar doları aşarız” dedi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye güveninin devam ettiğini vurguladı. Ağustos ayı itibarıyla Türkiye’ye 7 milyar dolara yakın doğrudan yatırım girdiğini, bunun, 2017’deki rakamla aşağı yukarı aynı olduğunu, 2018’i, geçen senenin rakamı olan 11 milyar doların biraz üzerinde kapatacaklarını düşündüklerini bildiren Ermut “Ekonomik gelişmeler göz önüne alındığında, geçen seneye göre bir düşüş olmaması önemli, fakat ülkemizin potansiyelinin doğrudan yatırımlar adına çok daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla daha fazla yatırım çekiyor olmamız lazım. Şu an alınan yapısal önlemlerin de olumlu etkilerini son çeyrekte ve önümüzdeki senenin ilk yarısında görmeye başlayacağımızı düşünürsek, doğrudan yatırımlar anlamında pozitif bir yıla gireceğiz” dedi.
İLGİ OLDUKÇA YÜKSEK
Arda Ermut, Türkiye’nin ekonomik olarak sıkıntılı süreçlerden geçmesinin, yabancı yatırımcının gözünde Türkiye algısını değiştirmediğini belirterek, ideal politik ilişkilerin, pozitif olarak her zaman yatırımlara yansıyacağını söyledi. Ermut “Türkiye olarak, yatırım ortamının cazibesini geliştirecek adımları atmaya, reform süreçlerimizi korumaya, yapısal değişiklikleri yapmaya devam ettiğimiz sürece, siyasi ilişkiler ne olursa olsun yatırım çekmeye devam edeceğiz. Geçen haftalarda Cumhurbaşkanımızın ABD ve Almanya’ya ziyaretleri oldu. Özellikle ABD’li yatırımcıların Türkiye’ye ilgilerinin devam ettiğini gözlemledik. Yine Alman yatırımcıların yuvarlak masa toplantımıza yoğun katılımını gördük. Önümüzdeki süreçte yabancı yatırımlar adına Türkiye’yi çok daha parlak bir süreç bekliyor. Verilen destek ve teşvik çalışmalarının da pozitif yansımaları kısa zamanda alınacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...