e-İhracat yoluyla yurt dışına açılıyorlar

e-İhracat yoluyla  yurt dışına açılıyorlar

EKONOMİ Haberleri

e-Ticaretteki pazar büyüklüğünün bu yıl sonu itibarıyla 50 milyar lirayı geçmesi beklenirken, mobilin payı da hızla artıyor.

e-Ticaret sitelerinde trafiğin yüzde 70’inden fazlasının mobil kanallar üzerinden gerçekleştiğini Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi mobil ticaretin payanın gelecek 5 yılda çok daha fazla artmasını beklediklerini dile getirdi. Ekmekçi, KOBİ’lerin pazar yeri modeliyle e-Ticarete dâhil edilmesinin de tüketiciye aradığı hemen her ürünü fiyat karşılaştırması yaparak internette bulabilme imkânı sunduğuna işaret ederek, bunun hem tüketicinin alışveriş alışkanlıklarının değişmesinde hem de KOBİ’lerin iş hacminin artmasında önemli rol oynadığını dile getirdi. Emre Ekmekçi, bu konuda KOSGEB teşviklerinin de büyük etkisinin bulunduğunu vurguladı. Yeni Ekonomi Programı’nda yer alan Ticaret Bakanlığınca Elektronik İhracat Platformu oluşturulmasına ilişkin çalışmaları da değerlendiren Ekmekçi, özellikle KOBİ’lerin elektronik ihracata katılımı sayesinde ihracatçı sayısının artırılmasının, sektöre sağlanacak teşviklerin ve bu alanda yapılacak yatırımların oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Ekmekçi, devletin ihracat konusunda attığı adımlar ve aldığı hızlı aksiyonların sektörün hedeflerini desteklediğini, bu platformun, küresel olarak ihracat pazarındaki payı artırabilmek için daha verimli ve etkin bir şekilde çalışmayı sağlayacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...