2.el lüks oto satışında ürün çeşitliliği avantajı

2.el lüks oto satışında ürün çeşitliliği avantajı

Ekonomi Haberleri

Fulya'daki S S Motors; 2. el otomobil satışında 16.000 TL'den 695.000 Euro'ya kadar konsinye otomobil stoklarıyla dikkat çekiyor.

Uzun yıllardır 'grey market' adıyla bilinen ve kimisi paralel ithalat, kimisi de sadece az kullanılmış 2. el otomobil satışı yapan galeriler tartışılıyor. Öne çıkan galerilerden biri stokta bulundurduğu 17 Ferrari, 50'nin üzerindeki Range Sport ile dikkat çeken S amp;S Motors. nbsp;Tarihi ortaklardan Serdar İnan'ın 1971 yılındaki İnanlar Otomotiv firması kadar eskiye dayanan S amp;S Motors, 1999 yılında Sinan Kandemir'in de içinde olduğu yeni oluşumla bugünkü halini almış. Firma özellikle 2. el otomobil satışı konusunda iddialı. Ayda yaklaşık 100 adet otomobilin satıldığı S amp;S Motors, aynı zamanda Ducati motosikletlerinin de yetkili satıcısı. 16.000 TL'den 695.000 Euro'ya, Bentley'den, Lamborghini Aventador'a, Range Sport'tan Ferrari F12 Berlinetta'ya kadar farklı fiyat aralıklarında otomobilleri az km'de 2. El olarak satan firma klasik 'grey market' anlayışına kurumsal bir nokta koymuş. Özellikle de sadece bayi çıkışlı otomobillerin 2. el satışlarını yaparak, galerilerin bir çoğundan farklı konumda yer alıyor. S amp;S Motors Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kandemir tecrübeli oldukları spor otomobil konusunda bir distribütörlüğü ise araştırdıklarını belirtirken, özellikle de 2. el otomobil satışında her müşteriye kapılarının açık olduğunu ve hem lüks otoda, hem de diğer sınıflarda 'bayi çıkışlı' araçların 2. el satışında hedef yükselttiklerini söyledi. Kandemir ayrıca 0 araç almak isteyenleri de mutlaka bayilere yönlendirdiklerinin altını çizdi.

nbsp;2.el lüks oto satışında ürün çeşitliliği avantajı
Royal Motor's ve Rolls Royce
Öne çıkan galerilerden Royal Motor's ise bir kaç ay önce Rolls Royce Türkiye distribütörlüğü için 8 firmayla yarışıp, Borusan ile son 2'ye kaldıktan sonra , markanın temsilciliğini alarak 'galerilerin' imajını farklı bir boyuta taşımıştı. Royal Motor's ayrıca 2. El araç satışına ve paralel ithalata (halk deyimiyle 'grey market' satışa) devam ediyor.


Dacia Lodgy nbsp;hafif ticari araç ihtiyacına alternatif çözüm üretiyor
Dacia Lodgy, nisan 2013 tarihinde satışa sunulmuştu. Dacia Lodgy, binek statüsü ile ticari araçlara önemli bir alternatif oluyor: Geniş bagaj hacmi ve araç içi genişliği, her türlü yük ve eşyayı taşıyabilmesi, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nden geçebilmesi, her yıl muayene, K ve SRC belgesi gerektirmemesi Lodgy'yi avantajlı hale getiriyor. Lodgy, lansmanından bu yana gerçekleştirdiği 4bin 409 adet satış ile M1- tek hacimli araçlar segmentinden yüzde 42,2 pay ile rakiplerini geride bırakarak birinci sıraya yerleşti.

nbsp;2.el lüks oto satışında ürün çeşitliliği avantajı
FORD CARGO SICAK İKLİMLERE DOĞRU YOLLARDA
Ford'un ağır ticari araç üretim merkezi Ford Otosan, ihraç pazar çeşitlendirmesine uygun olarak müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ürün geliştirme faaliyetlerini sürdürüyor. Sıcak iklim bölgelerinin beklentilerini karşılamak üzere yeni donanım paketi ile sunulan Ford Cargo'lar yeni pazarlara yola çıkıyor. Sıcak ve tozlu bölge koşullarına uygun güçlendirilmiş klima, filtre ve radyatör içeren "Sıcak İklim Paketi" donanımlı Ford Cargo'lar Körfez ülkeleri, Ortadoğu ve Afrika olmak üzere sıcak iklime sahip bölgelere ihraç ediliyor. Ford Cargo'lar; Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yollara çıktı. Sıcak iklim paketi ile geliştirilen Ford Cargo modelleri ayrıca nbsp;Katar, Kuveyt, Oman, Bahreyn, Yemen ve Sahra Altı Afrika'sında da yollara çıkmaya hazırlanıyor.

nbsp;2.el lüks oto satışında ürün çeşitliliği avantajı
BMW i3'ün seri üretimi başladı!
Geçtiğimiz günlerde Leipzig/Almanya'da yer alan fabrikada törenle seri üretimi başlayan BMW i3 ile 800 kişilik yeni istihdam sağlayan BMW Group, bu devrimci modelin üretim ağı için ise toplam 600 milyon Euro'yu aşan yatırım yaptı. BMW i3'ün seri üretim törenine, Saksonya Eyaleti Başkanı Stanislav Tillich, Leipzig Belediye Başkanı Burkhard Jung ve BMW AG Üretim Yönetim Kurulu Üyesi Harald Krüger katıldı. BMW üretim yöneticisi Krüger, "Bugünün tarihi, şirketimizin gelişiminde yeni bir kilometre taşını oluşturuyor. BMW i3 ile tarih yazıyoruz. Yollara çıkan ilk elektrikli otomobilimiz olmasının yanı sıra bu modelle, çığır açan teknolojiler ve işlemler sayesinde kişisel mobilite açısından sürdürülebilirliğin tanımını yeniden yapıyoruz." açıklamasında bulundu. Şimdiden 100 binden fazla kişinin test sürüşü için başvurduğu BMW i3 170 HP güç ve 250 NM tork üreten elektrik motoruyla dikkat çekiyor.

nbsp;2.el lüks oto satışında ürün çeşitliliği avantajı
Castrol dünya kara hız rekoru peşinde
Castrol, Triumph ile birlikte "Dünya Kara Hız Rekoru"nu kıracak yeni bir motosiklet geliştirmek üzere ortak çalışmalara başladı. nbsp;Hot Rod Conspiracy/Carpenter Racing Castrol Rocket adı verilen ve avcı uçaklarının nbsp;(643.74 km/saat) tasarımından ilham alınarak geliştirilen 1000 HP'lik motosikletin 400 mil/saat hızını aşarak rekor kırılması hedefleniyor. Amerikan Motosikletçiler Birliği (AMA) ve Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından tanınan mevcut motosiklet kara hız rekoru ise 376.1 mil/s (605.27 km/saat) ile bu rekoru 2010'da kıran Rocky Robinson'a ait.

nbsp;2.el lüks oto satışında ürün çeşitliliği avantajı
7 Kişilik Mercedes Citan
Mercedes'in hafif ticari segmentindeki küçük ticari aracı Mercedes Citan, nbsp;7 kişilik versiyonu Citan Crewbus seçeneğiyle de satışa sunulacak. Mercedes Citan'ın ortak tasarımını paylaştığı Renault Kangoo'da da 7 kişilik seçenek var. Şu anda ülkemizde 1.5 dizel, 75,90 ve 110 beygirlik 3 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan Citan, 7 kişilik versiyonuyla çeşitlenmiş olacak. Citan Crewbus Avrupa'da 2014 yılında satışa sunulacak.

nbsp;2.el lüks oto satışında ürün çeşitliliği avantajı
KARSAN BELÇİKA'DA TANITIM?ATAĞINDA
Busworld Kortrijk'de Karsan markalı yeni toplu taşımacılık ürün ailesinin ilk üyesi JEST'i ve aynı ürün ailesine ait "CXL" ve "MPXL" proje kodlu prototiplerini görücüye çıkaran Karsan, 18m körüklü BredaMenarinibus marka otobüsünü de ziyaretçilerin beğenisine sundu. 18 - 23 Ekim 2013 tarihleri arasında Belçika'da gerçekleştirilen Busworld Kortrijk Fuarı'na bu yıl ilk kez katılan Karsan, yeni toplu taşımacılık araçlarını ve prototiplerini iki ayrı standta sergiliyor. Karsan, engelsiz erişime sahip JEST minibüsünün Batı Avrupa prömiyerini de Busworld'de gerçekleştirdi. JEST'in yanısıra aynı ürün ailesinin 2014 yılının ilk çeyreğinde pazara çıkacak üyeleri;?"CXL"?ve?"MPXL"?proje?kodlu prototiplerini?tanıtan Karsan, Akçalar fabrikasında ürettiği BredaMenarinibus marka otobüslerinin de Avrupa normlarına uygun 18m körüklü versiyonunu ziyaretçilerin beğenisine sundu.

nbsp;2.el lüks oto satışında ürün çeşitliliği avantajı
YAKIT EKONOMİSİNDE TESCİLLİ BAŞARI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yakıt türleri ve tüketimlerine göre yapılan "En İyi 10" listesinin benzinli araçlar sıralamasında Skoda Citigo, Rapid ve Fabia modelleri ilk sıralarda yer aldı. Birinci sıradaki ASG otomatikleştirilmiş manuel şanzımana sahip Citigo, 100 km'de 4.4 litre, ikinci sıradaki Citigo'nun manuel versiyonuysa 100 km'de 4.5 lt'lik ortalama yakıt tüketimiyle başarılarını tescillediler. Listenin üçüncü ve dördüncü sırasında yer alan Rapid ise 100 km'de ortalama 5.4 lt ve 5.8 lt'lik tüketimle Skoda'nın yakıt tüketimi konusundaki iddiasını doğruladı.


nbsp;2.el lüks oto satışında ürün çeşitliliği avantajı
HAFTANIN OTOMOBİLİ
YENİ KORANDO C
Fiyatı: 76.750 TL'den başlıyor

ARTILARI
gt; Fiyatı
gt; Motoru
gt; Geniş iç hacmi
gt; Keyifli tasarımı

EKSİLERİ
gt; Bazı iç detayları kalite farkı
gt; Motor seçeneği azlığı
gt; Otomatik şanzıman

Öne çıkan rakipleri:
Kia Sportage, Hyundai ix35, Mitsubishi ASX, Nissan Qashqai


BURCU nbsp;ÇETiNKAYA iLE nbsp;OTOMOBiL nbsp;SEVDASI

BANA SORUN


Soru: 15.000 km'de Dacia Duster dizel aracım var, satmak istiyorum. Yerine uygun fiyata aynı tarzda ne alabilirim? gt; Orhan Özal
Aracınızın 4x4 mü yoksa 2 çeker mi olduğunu belirtmemişsiniz. 2 çeker olduğunu varsayıyorum. Duster dizel fiyatları yaklaşık 43.000 TL'den başlıyor. Bu fiyata yakın dizel olarak bir alternatif bulmak pek mümkün değil. Eğer benzinli ve düşük hacimli bir motoru isterseniz; ki tavsiye ederim, Skoda Yeti'yi 1.2 TSI'ı 44.100 TL'den başlayan fiyatlarla alabilirsiniz. nbsp;Suzuki SX4 farklı bir alternatif belki olabilir ama fiyatı biraz yükseltmeniz gerekecek.


Soru: BMW X3 aracımı değiştirmek, yerine özellikle tasarım olarak ve sürüş keyfi olarak bana aynı keyfi verecek, fiyat olarak da yakın bir aralıkta, alternatif bir araç arıyorum. nbsp; gt; Şenay Yazra


BMW X3''ün sıfırı yaklaşık 192.500 TL'den başlayan fiyatlarda. Eğer Audi Q3 düşünürseniz, dizel nbsp;bir Q5'i 195.800'den başlayan fiyatlarla veya GLK 220 CDI'ı 185.000'den başlayan fiyatlarla alabilirsiniz. Volvo XC60 ise 154.000 TL'den, Land Rover Freelander ise 178.000'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu tarz lüks segmentteki otolarda fiyatlarda donanım detayları oldukça fazla etki ediyor. Fakat tarz olarak bu dörtlüden biri sanırım sizi tatmin edecektir. Dizelde biraz daha fiyat artırabilirseniz Range Rover Evoque da ilginç bir seçim olabilir.


NOT: nbsp;Sorularınızda almak istediğiniz otomobilin fiyat aralığı, yakıt türü, sıfır mı 2. el mi olduğu, sahip olmasını istediğiniz olmazsa olmaz özellikleri gibi detayları belirtirseniz daha doğru ve detaylı bir cevap verebiliriz. İyi haftalar dilerim.. nbsp;
Burcu Çetinkaya

SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...