Askerlik çağındaki binlerce genç merak ediyordu, MSB'den bedelli askerlik açıklaması geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Askerlik çağındaki binlerce genç merak ediyordu, MSB'den bedelli askerlik açıklaması geldi

Ekonomi Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) askerlik çağındaki binlerce genci ilgilendiren bedelli askerlik ücreti ile ilgili açıklama geldi.

Memur maaşlarına yapılacak zam oranının Meclis'ten geçmesinin ardından bedelli askerlik ücretlerine de zam gelecek. Askerlik çağına gelen binlerce genç bedelli askerlik ücretinin ne kadar zamlanacağını merak ediyor. 

4 yıl önce yasalaşan ve memur maaşlarına endekslenen bedelli askerlik ücretleriyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) açıklama geldi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ OLDU MU?

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, Bakanlık'ta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında gündeme dair soruları yanıtladı. Bedelli askerlik konusunda Deniz Albay Aktürk, yasal sürecin sürdüğünü vurguladı. Aktürk, “Memur aylık katsayı artışına göre belirlenen bedelli askerlik tutarı, yasal sürecin tamamlanmasını müteakip kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

BAKANLIKTAN GENELGE BEKLENİYOR

Maaş zamlarının netleşmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesini yayımlıyor. Bu genelge ile 6 aylık memur aylık katsayı oranı da belirleniyor. Bu katsayı üzerinden de yapılan hesap üzerinden bedelli askerlik ücretini Milli Savunma Bakanlığı resmi olarak açıklıyor.

YÜZDE 35 ZAM BEKLENİYOR

Bedelli askerlik tutarı ocak ayında 80 bin 64 liradan 104 bin 84 lira 16 kuruşa çıkarılmıştı. Bedelli askerlik ücretinin Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam sonrasında yüzde 35 zamla 140 bin TL'yi aşması bekleniyor.

Öte yandan 7179 sayılı Askere Alma Kanunu'na göre, bedelli askerlik için ödenecek ücret 240 bin gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunuyor. Bu rakam da her yıl ocak ve temmuz aylarında yeniden tespit ediliyor. 2019 Haziran’ında yasalaşan kanunda ilk tutar 31 bin 343 TL olarak belirlenmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...