Bakan Kurum paylaştı: Depremden 3 ay sonra afet konutlarında çatı gözüktü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden 3 ay sonra İslahiye’de afet konut inşaatında gelinen noktaya dair paylaşım yaptı. Bakan Kurum, Kurban Bayramı'na kadar kaba inşaatını tamamlanacağını açıkladı.

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin yaralarını hızla sarmaya devam ediyor. Deprem bölgesindeki vatandaşların bir an önce güvenli konutlara yerleştirilmesi için TOKİ vasıtasıyla başlatılan konut projelerinde büyük aşama kaydedildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “asrın felaketi” 6 Şubat depremlerinin en çok hissedildiği merkezlerden olan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yapımına başlanan deprem konutlarının tamamlanmakta olduğunu bir video çalışmasıyla duyurdu.

“Yükselen Anadolu” vizyonu ekseninde, şehirlerin afetlere karşı dirençli hale getirildiğinin ifade edildiği video paylaşımında, İslahiye’de yapımına başlanan deprem konutlarının hızla tamamlandığı belirtildi.

Resmî sosyal medya hesabından videoyu paylaşan ve sürdürülen çalışmalara dair açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Deprem bölgesindeki şantiyelerimizde çalışmalar tam gaz. İslahiye’deki afet konutlarımızın çatısı göründü. Kurban Bayramı'na 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatını tamamlamış olacağız.” dedi.

https://twitter.com/murat_kurum/status/1659130966261088256?s=20

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...