Bakan Kurum'dan Millet Bahçesi eleştirilerine cevap verdi: "Şimdi İstanbul'un göbeğinde..."

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Kurum'dan Millet Bahçesi eleştirilerine cevap verdi: "Şimdi İstanbul'un göbeğinde..."

GÜNDEM Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin açılışı öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Muhalefetin "Araplara satacaklar" dediğini aktaran Bakan Kurum, şimdi arazinin "İstanbul'un göbeğinde yeşil bir koridor" olduğunu söyledi. Bakan Kurum, muhalefete tutamayacakları vaatlerde bulundukları gerekçesiyle eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Mayıs'ta (yarın) İstanbul mitingiyle Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirecek.  Milyonlarca kişinin katılması beklenen miting öncesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Muhalefetin, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi arazisini "Araplara satacaklar" dediğini aktaran Bakan Kurum, şimdi arazinin "İstanbul'un göbeğinde yeşil bir koridor" olduğunu söyledi. 

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE YEŞİL KORİDOR

NTV canlı yayınınında konuşan Bakan Kurum, "Sayın Kılıçdaroğlu daha önce millet bahçesi yapacağını ifade etmişti. Biz millet bahçesi yapacağız dediğimiz zaman, buraları Araplara satacaklar ranta çevirecekler diye ithamlarda bulunmuşlardı. Ama burası İstanbul'un göbeğinde, yürüme mesafesinde, herkesin huzur içinde güven içinde yaşayacağı bir yeşil koridor oldu. Dünyada eşi benzeri olmayan bir yeşil alanı İstanbulumuza armağan etmenin gururunu yaşıyoruz. Sadece İstanbul'da her vatandaşımıza ilave 1 metrekare yeşil alan kazandırdık. Havalimanımız yine işleyecek ve bu alan aynı zamanda afette toplanma görevi görecek" diye konuştu.

Konutta "Yarısı Bizden" kampanyası: Son rakamı Bakan Kurum açıkladı

YARISI BİZDEN KAMPANYASINA BAŞVURUS SAYISI 108 BİNİ GEÇTİ

İstanbul'da riskli binaların kenstel dönüşümü için başlatılan Yarısı Bizden kampanyası hakkında bilgi veren Bakan Kurum, "Depremden 3 ay geçti ve ilk köy konutlarımızı da vatandaşlarımıza teslim ettik. Önceliğimiz deprem bölgesi ama bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Büyük İstanbul dönüşümü diyoruz. Tarihin en büyük şehircilik adımıdır. 31 Mayıs'da kadar yarısı bizden kampanyasının başvuruları devam ediyor. Bugüne kadar 108 bin 246 bina için başvuru yapıldı. 549 bin bağımsız bölüme tekavül ediyor." ifadelerini kullandı.

İzmir dahil olmak üzere deprem bölgelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Bakan Kurum, "Bugüne kadar tüm Türkiye'de 3 milyon 300 bin konutun dönüşümü tamamlandı. 1 milyon 200 bin sosyal konut ürettik TOKİ ile. İzmir'de tarihinin en büyük deprem dönüşümünü yaptık. 81 ilimizde 270 bin kentsel dönüşüm konutu var devam eden." dedi.

Faaliyetlerini hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bakan Kurum, muhalefete şu eleştirilerde bulundu:

"TEK YAPTIKLARI 'YAPAMAZSINIZ' DEMEK"

"11 ilde parti ayrımı gözetmiyoruz. Ankara belediyen var, İzmir, İstanbul belediyen var bir tarafından tutun sizde. Tek yaptıkları yapamazsınız, edemezsiniz diye eleştirmek. 3 ayda 137 bin konutun inşaatı başlamışsa 1 yılda da 319 bin konutumuzun inşasını yapacağız. Daha önce Elazığ'da Malatya'da, Kastamonu'da, İzmir'de yaptık. Antalya'da yine yapamazsınız dediler, bu ormanları ranta açıyorsunuz dediler. Hep yalan. Bugüne kadar biz tüm sözlerimizi tuttuk tumaya da devam edeceğiz.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE NEDEN ÜCRETSİZ KONUT VERMİYORLAR?

Ücretsiz konut vereceklerse şimdi Ankara, İstanbul, İzmir'de niye vermiyorlar. Devlet yönetmedikleri için nasıl yönetileceğini bilmiyorlar. Devlette devamlılık esastır. Şimdi siz güne göre, kişiye göre bir tavır sergileyemezsiniz. İzmir'de bin lira taksit ödüyorlar. 2 yıl ödemesiz 18 yıl faizsiz bu kanunla gelen birşey. Elazığ'da Malatya'da vatandaşımızın bize borcu 180 bin lira. İzmir'de 230 bin lira. Böyle değildi kanunlar. Şu an biz taşınma, kira yardımı, eşya yardımını hemen veriyoruz. Bu yardımları bile yapamıyordunuz. O bedelleri hesap ettiğinizde vatandaşımız belki para da ödemiyor. İzmir'de 18 yıl sabit bin lira ödeyecek vatandaşımız. Kendileri tutamayacakları vaatleriyle, milletimizin aklını çelmeye ve yalanlarla siyaset yapmaya devam ediyorlar." 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...