TOKİ başvuru sorgulama nasıl yapılır? Sonuç listesi öğrenme ekranı 2023

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TOKİ başvuru sorgulama nasıl yapılır? Sonuç listesi öğrenme ekranı 2023

EMLAK Haberleri

Güvenilirliği ve uygun fiyatlarıyla vatandaşlara konut sahibi olma imkanı tanıyan TOKİ konutlarına başvuran kişiler isimlerinin asıl veya yedek listede bulunup bulunmadığını merak ediyor. Peki TOKİ kura sonuç sorgulama nasıl yapılır? TOKİ çekiliş sonuç ekranı için detayları sizler için derledik.

TOKİ tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle uzun zamandır geliri düşük veya orta düzeyde olan vatandaşların kolaylıkla konut sahibi olabilmeleri adına önemli adımlar atılıyor.

Özellikle son yaşanan Kahramanmaraş depremlerinde güvenilirliği hususunda bir kez daha kendisini kanıtlayan TOKİ konutlarına yoğun şekilde rağbet ediliyor.

TOKİ KURA SONUÇLARI 2023

TOKİ'nin kura takvimi resmi kanallar üzerinden duyuruluyor ve buna göre Toki kura sonuçları 2023 için il ve ilçe bazında belirlenen takvime göre talepler alınıyor, ardından ise çekiliş gününde noter huzurunda resmi olarak çekiliş gerçekleştiriliyor ve sonrasında vatandaşlar e-Devlet üzerinden kolayca kurada hak sahibi olup olmadıklarını öğrenebiliyorlar.

Listelerle beraber asil ve yedek talihliler ortaya çıkıyor ve hak sahipleri için konut sahibi olma süreci de resmi olarak başlamış oluyor. 

TOKİ başvuru sorgulama nasıl yapılır? Sonuç listesi öğrenme ekranı 2023

TOKİ SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

TOKİ sonuç sorgulama yapmak isteyen kişiler için resmi kanallar üzerinden yapılan paylaşım ve kura sonuç listesini takip etmek büyük bir önem taşıyor.

Vatandaşların TOKİ konutlarına isimlerini yazdırdıktan sonra kura günü geldiğinde isimlerinin çıkıp çıkmadığını öğrenmek için e-Devlet'e başvurmaları yeterli.

e-Devlet üzerinden TOKİ sayfasına ve sonrasında ise Kuralı Satış Projeleri için Kura Sonucu Sorgulama sayfası üzerinden kolay bir şekilde kurada ismin bulunup bulunmadığı sorgulanabiliyor.

TOKİ başvuru sorgulama nasıl yapılır? Sonuç listesi öğrenme ekranı 2023

E DEVLET TOKİ BAŞVURU SORGULAMA

TOKİ'ye başvurduysanız ve kura takvimi tamamlandıysa aşağıdaki link üzerinden kolay bir şekilde e devlet toki başvuru sorgulama sayfasından sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet TOKİ kura sonuçlarını öğrenmek için tıklayın

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...