Son dakika! Bakan Muş'tan asgari ücret sonrası zincir marketlere uyarı: Haksız fiyat artışlarına müsaade etmeyeceğiz

- Güncelleme:
Son dakika! Bakan Muş'tan asgari ücret sonrası zincir marketlere uyarı: Haksız fiyat artışlarına müsaade etmeyeceğiz

Ekonomi Haberleri

Asgari ücrette yeni rakam belli olduktan sonra açıklamalar art arda geldi. Haksız fiyat artışlarına giden fırsatçılara karşı denetimlerin yoğunlaştığını bildiren Ticaret Bakanı Muş, sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Muş zincir marketlere etiket fiyatı uyarısında bulunarak, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

Beştepe’de düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023’te geçerli olacak asgari ücretin 8 bin 506 lira olduğunu açıkladı. Asgari ücrette rakamlar belli olduktan sonra gözler piyasaya çevrildi. Ticaret Bakanlığı zincir marketlere etiket fiyatı uyarısında bulundu. En fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin yöneticileri ile bir araya gelen Bakan Muş, haksız fiyat artışına asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

Son dakika! Bakan Muş'tan asgari ücret sonrası zincir marketlere uyarı: Haksız fiyat artışlarına müsaade etmeyeceğiz

BAKAN MUŞ'TAN ETİKET FİYATI UYARISI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Ülkemizde en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelerek asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk. Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

https://twitter.com/mehmedmus/status/1607263093838471169

Son dakika! Bakan Muş'tan asgari ücret sonrası zincir marketlere uyarı: Haksız fiyat artışlarına müsaade etmeyeceğiz

"FIRSATÇILIĞA MÜSAADE EDİLMEYECEK"

Asgari ücrette yeni rakam 8.500 lira oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı asgari ücretini 8 bin 500 TL olarak açıkladı. Rakam sonrası açıklamalar peşi sıra geldi. Asgari ücretli vatandaşın mağdur edilmemesi için en etkili yöntemin üretilmeye çalışıldığını belirten AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Ömer Çelik, “Bu konuda farklı değerlendirmeler olabilir. İmkanlar içinde asgari ücretli vatandaşlarımızı birtakım sıkıntılarla baş başa bırakmayacak, en etkili yöntem üretilmeye çalışılmıştır. Cumhurbaşkanımızın şu ifadesi önemlidir: Ortaya koyulan rakamların herhangi bir şekilde birileri tarafından fırsatçılıkla suiistimal edilmesine, eritilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda dinamik bir şekilde takip edilecek. Cumhurbaşkanımız gerekirse seçim sonrası, ihtiyaç duyulursa yeni bir düzenlemenin de güncellemenin de yapılacağını ifade etti. Asgari ücretli vatandaşların içinde bulundukları durum bizim her zaman birinci gündem maddemiz. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 8500 TL OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı asgari ücretini 8 bin 500 TL olarak açıkladı. Böylece 2023'te asgari ücrete gelen zam oranı yüzde 54,66 oldu. Taraflar arasında makul bir rakam üzerinde anlaşma sağlanması için samimi bir gayret gösterdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıkladığı rakamın genel ekonomik görünümle uyumlu olduğunu belirtti. Erdoğan, “Akrebin kıskacında yoğrulan, gelişen Türkiye'nin imkanlarını her bir insanımıza vermeyi sürdüreceğiz. Ülkemizde 2002 yılında 184 TL olan asgari ücret bizim dönemimizde 30 kat, reel olarak yüzde 142 oranında artmıştır. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yaparak 4253 TL yapmıştık. Bununla kalmadık, asgari ücretten alınan vergileri kaldırmıştık. Yıl içinde enflasyonda yaşanan yüksek artış bizi yeni bir düzenleme ile asgari ücreti 5500 liraya çıkarmaya yöneltmişti. Bunları yaparken unutmayalım, bu devletin küfesi var.” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...