Beştepe’de yatırım zirvesi sona erdi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Refah artışından tüm kesimler faydalanacak"

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Refah artışından tüm kesimler faydalanacak" dedi.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bugün toplandı. Bakanların ve ekonomi çevresinden birçok ismin katıldığı toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

EYLÜL AYINA KADAR OVP ORTAYA ÇIKACAK

"YOİKK önerilerinden doğan mevzuat paketini yapısal reform çalışmaları kapsamında yeni dönemde Meclisimizin gündemine sunmayı planlıyoruz. Kısa vade ve orta vade şeklinde ayırıyoruz. Yasal, idari, teknik ve süreç iyileştirici süreçleri altında toparlayacağız. Eylül sonuna kadar Sanayi Bakanlığı koordinasyonunda yönlendirme ve teknik komitelerimizi çalıştırıp eylem planı ortaya koyacağız. Meclis açılmadan önce Eylül sonu kısa ve Orta Vadeli Program (OVP) planımız ortaya çıkacak. 6 ayda bir toplanmamız gerekiyor ama 3 ay sonra bir YOİKK toplantısı yapıp çalışmalarımızı gözden geçirmeyi planlıyoruz.

AB İLE UYUMLU ÇALIŞMALAR

Verilerin kullanımı ve paylaşımı konusu. Bu konularda daha ileri düzenlemelere ihtiyaç var. AB ile uyumu gözeten çerçevede uluslararası şirketlerin kendi içlerindeki paylaşımları ve çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yatırımlarda finansman erişim en önemli başlıklardan biri olarak ifade edildi.

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER ÖNE ÇIKACAK

Yatırım yeri imkanlarının gerçekleştirilmesi önemli bir başlık. Tarım ve çevresel imkanlar gözetilerek daha fazla sanayi alanı nasıl oluşturulur gündeme geldi. Sanayiye tahsis edilen arazi AB ülkelerinin oldukça altında. İhracat Döviz kazandırıcı hizmetler son derece önemli. Eximbank'ın reeskont kredilerine desteğin artırılmasıyla daha da güçlendirilmesi söz konusu.

Gümrük birliği düzenlemelerine uyum konuları tartışıldı. Gümrük süreçlerinin iyileştirilmesi için işlemlerin kolaylaştırılması önemli başlık. Çalışma mevzuatında çeşitli düzenlemeler ifade edilen hususlar arasında. Kısa, orta vadeli hususların ele alınması söz konusu. Yabancı çalıştırılması hususlarında nasıl kriterlerle hareket etmemiz gerektiği tartışıldı.

Girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi önemli bir başlık. Çeşitli finansal enstrümanlarla girişimciliğin geliştirilmesi, sermaye piyasalarının aktif hale gelmesi konuşuldu.

"ENFLASYONLA MÜCADELE SÜRECEK"

"Enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz. Demiryollarının da önümüzdeki dönemde daha fazla önceliklendirilmesi ve liman bağlantılarının, üretim merkezi bağlantılarının güçlendirilmesi de temel hususlar arasında yer alıyor. Emisyon ticaretinin kurulması aciliyeti olan bir konu olarak konuşuldu. İstanbul başta olmak üzere afete hazırlık çalışmalarının hızlandırılması konusu da bugün gündem oldu. Yatırım süreçleri kolaylaştıkça bu kapsamlar yatırımcılarımıza ve milletimize de yansıyacaktır. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektöre de teşekkür ediyorum."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...