İlk kez ev sahibi olacaklara yeni konut kredisi geliyor: Sıfır konut ve 1,20 faiz seçeneği masada!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İlk kez ev sahibi olacaklara yeni konut kredisi geliyor: Sıfır konut ve 1,20 faiz seçeneği masada!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Merkez Bankası (MB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) birlikte çalışmalara başladı. Yapılacak düzenlemenin ipuçlarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz verdi. Hedef konut arzını arttırarak kiraları düşürmek. Ayrıca kredi kapsamının da uzun vadeli olacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde ilk kez ev sahibi olacaklar için yeni konut kredisi verileceğini duyurmuştu. Yılmaz'ın söz ettiği düzenlemelerin ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Buna göre, kampanyaya sıfır konutların da dahil edilerek sektöre katkı sağlanması bekleniyor. Yüzde 1,20 oranında faiz oranıyla çeşitli kampanyalar yapılması da masadaki değerlendirilen konular arasında.

İLK KEZ EV SAHİBİ OLACAKLARI TEŞVİK EDİCİ MEKANİZMALAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yapılan finans dünyası buluşmasında yaptığı konuşmada düzenlemenin ipuçlarını vermişti. Özellikle ilk kez ev sahibi olacakları teşvik edici mekanizmalar üzerinde durulduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu konuda Merkez Banka'mızında çalışmaları var BDDK ile birlikte. Önümüzdeki dönemde yeni adımlar bekliyoruz" demişti.

İlk kez ev sahibi olacaklara yeni konut kredisi geliyor: Sıfır konut ve 1,20 faiz seçeneği masada!

HEDEF KİRALARI DÜŞÜRMEK

A Haber'de yer alan habere göre,  ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için MB ile BDDK uygun bir kredilendirme formülü üzerinde çalışıyor. Konut arzı artınca satış fiyatlarıyla kiralar da düşecek.

TÜGEM Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yaptığı açıklamada "Kamu bankaları nezdinde 10 yıl değil, daha önceki bazı kampanyalarda olduğu gibi 180 ay vadeyle verileceğini planlıyoruz" dedi.

Düzenleme için tıpkı mortgage gibi uzun vadeli bir konut kredisi uygulanabileceği konuşuluyor. Vadenin 10 yıl değil, 15 yıl olması da seçenekler arasında.

İlk kez ev sahibi olacaklara yeni konut kredisi geliyor: Sıfır konut ve 1,20 faiz seçeneği masada!

ÇEŞİTLİ KAMPANYALAR GÜNDEMDE

Kampanyanın sıfır konutları kapsayıp kapsamayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Özelmacıklı bununla ilgili "Boş evlerin de kampanyaya alınabilmesi çok sağlıklı olacak. Daha önce hiç kullanılmamış evlerin de ikinci ellerin de kampanyaya dahil olması sektör açısından bir avantaj oluşturucaktır" değerlendirmesinde bulundu.

İlk kez konut alacaklara yüzde 1,20 seviyelerinde faiz ve çeşitli kampanyalar yapılması da gündemde.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: A Haber

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...