Bir dönem Uzan ailesinindi, TMSF Adabank'ı satışa çıkardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir dönem Uzan ailesinindi, TMSF Adabank'ı satışa çıkardı

Ekonomi Haberleri

Tasarruf Mevduatı Fonu bir dönem Uzan ailesine ait olan Adabank’ı satışa çıkardı. Yüzde 96,6 oranındaki 966.8 milyon adet hisse için satış ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türk Ticaret Bankası’nın ardından 1984 yılında kurulan Adabank’ı da satılığa çıkardı. Bir dönem Uzan ailesine ait olan Adabank için yapılacak hisse satışına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre TMSF Adabank AŞ’nin kendisine ait yüzde 96.68 oranındaki 966 milyon 823 bin 400 adet hissesini 210 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardı.

İHALE 24 MAYIS'TA GERÇEKLEŞECEK

İlanda yer alan bilgilere göre ihaleye katılmak isteyenlerin ön yeterlilik incelemesi için gerekli belgeleri en geç 4 Mayıs 2023 tarihine kadar Satış Komisyonu'na teslim etmesi gerekiyor. İhaleye katılması uygun görülen katılımcılar tekliflerini en geç 23 Mayıs 2023'te iletecek. İhale, 24 Mayıs 2023'te saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

AKTİF TUTARIN 5 MİLYAR TL OLMASI GEREKİYOR

Bankaya talip olmak isteyenlerin 52,5 milyon TL tutarında nakit teminatı yatırması gerekiyor. İhale banka kurucularında aranan nitelikleri haiz, mali sektörde faaliyet gösteren, 2021 yılı ve sonrasına ait olması şartıyla denetlenmiş konsolide mali tablolarında aktif büyüklüğü asgari 5 milyar TL tutarında olan AŞ'ler katılabilecek. Katılımcının iflas, iflasın ertelenmesi, konkordato ya da tasfiye durumunda olmaması da aranan şartlar arasında yer alıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...