Bir akaryakıt devi daha satılıyor: Rekabet Kurumu'na başvurdu, işte yeni sahibi...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bir akaryakıt devi daha satılıyor: Rekabet Kurumu'na başvurdu, işte yeni sahibi...

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'de 100 yıldan fazla süredir hizmet veren akaryakıt devi BP'nin ardından Alpet de satılıyor. Zeren Grup, Alpet’in tamamını almak için Rekabet Kurumu’na başvurdu. ALpet'in ülke genelinde 250 istasyonu bulunuyor.

Akaryakıt dağıtım sektöründe sürpriz gelişmeler yaşanıyor.  Sektörden, peş peşe satış haberleri gelmeye devam ediyor. İlk olarak geçen hafta Hollandalı Vitol’e ait Petrol Ofisi Grubu, İngiltere merkezli enerji devi BP’nin Türkiye'deki akaryakıt dağıtım şirketini satın alacağını duyurdu. BP, 111 yıldır yüzlerce istasyonu ile Türkiye’de faaliyet gösteriyordu. Satışın, 2024'te tamamlanması bekleniyor.

ALPET DE SATILIYOR

Ekonomim'de yer alan habere göre, bir diğer akaryakıt dağıtım firması olan Alpet'in de satılacağı öğrenildi.

REKABET KURUMU'NA BAŞVURDU

T-Bank’ı alarak bankacılık sektörüne adım atan Zeren Grup, Altınbaş Holding’e ait Alpet’i satın almak için Rekabet Kurumu’na başvurdu.

Kurumun resmi sitesinden yapılan açıklamada Altınbaş Petrol ve Ticaret Anonim Şirketinin tamamının Zeren Group Yatırım Holding Anonim Şirketi tarafından devralınması işlemine başladı.

Rekabet Kurumu'nun onay vermesi durumunda Zeren Grup, 250 istasyonu bulunan Alpet’in tamamını devralacak.

Bir akaryakıt devi daha satılıyor: Rekabet Kurumu'na başvurdu, işte yeni sahibi...

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...