EK MTV ANAYASA MAHKEMESİ KARARI | Ek MTV iptal edildi mi? Ek MTV ödeyenler parasını geri alacak mı?

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
EK MTV ANAYASA MAHKEMESİ KARARI | Ek MTV iptal edildi mi? Ek MTV ödeyenler parasını geri alacak mı?

Ekonomi Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

EK MTV ile ilgili en önemli günlerden birisi yaşanıyor. Kahramanmaraş depreminden dolayı araç sahiplerinden ek MTV alınacağı duyurulmuştu. Ek MTV’nin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruldu. Vatandaşlar ek MTV için Anayasa Mahkemesi kararı ne oldu sorusunun cevabını merak ediyor. Peki, Ek MTV iptal edildi mi? Ek MTV ödeyenler parasını geri alacak mı? İşte detaylar…

Kahramanmaraş depremleri ile meydana gelen zararı azaltmak ve yaraları sarmak amacıyla bu yıla özel ek Motorlu Taşıtlar Vergisi düzenlemesi getirildi. Karara CHP itiraz etti ve kararın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi motorlu taşıtlardan ek vergi alınması ile ilgili düzenlemenin hem iptali hem de yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu inceledi. Ek MTV Anayasa Mahkemesi kararı ile ilgili vatandaşlar arama motorlarında “Ek MTV iptal edildi mi? Ek MTV ödeyenler parasını geri alacak mı?” sorularının cevaplarını araştırmaya başladılar. İşte o detaylar…

EK MTV ANAYASA MAHKEMESİ KARARI | Ek MTV iptal edildi mi? Ek MTV ödeyenler parasını geri alacak mı?

EK MTV İPTAL EDİLDİ Mİ?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (EK MTV) ile ilgili açıklamayı Anayasa Mahkemesi yaptı. Anayasa Mahkemesi CHP'nin iptal başvurusunu oy birliği ile reddetti. Anayasa Mahkemesi tarafından Ek MTV onaylandı. 

EK MTV ÖDEYENLER PARASINI GERİ ALACAK MI?

Ek MTV’nin ilk taksitinin ödeme günü 6 Eylül 2023 Çarşamba tarihinde sona erdi. CHP tarafından AYM'ye yapılan iptal başvuru rededildi. İlk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lirayla hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşti.

EK Mtv'nin ikinci taksiti kasım ayında ödenecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...