Emekliye bir müjde daha! Karar verildi, kira ve fatura desteği geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekliye bir müjde daha! Karar verildi, kira ve fatura desteği geliyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçimler öncesi emeklilere yönelik yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. Daha öncesinde emeli maaşına gelen yüzde 49.25 oranındaki zam sonrası en düşük emekli maaşı 10 bin TL olmuştu. Gelen zam sonrası emeklileri sevindirecek haberler peş peşe geldi. Emeklilere çeşitli sosyal yardımların artırılması planlanıyor. Bu kapsamda tatil ikramiyeleri, elektrik, doğalgaz ve kira yardımları gibi destekler gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Emekliler Yılı’ ilan etmesinin ardından milyonlarca emekliye yönelik yeni sosyal yardım adımları atılmaya başlandı. Emeklilere tatil ikramiyesi, elektrik, doğalgaz ve kira yardımları sağlanacak. Bakanlıklar tarafından kapsamlı bir çalışma başlatılmış durumda. 

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM YOLDA 

Şuan için emekliye özel verilen bayram ikramiyelerinin arttırılması gündemde. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ikramiyelerin her birinin 2.000 lira olan emekli aylıklarının 5.000 liraya çıkarılması planlanıyor. Eğer bu onaylanırsa emekliler iki günlük tatil karşılığında tam 10 bin TL ikramiye almış olacak. 

Emekliye bir müjde daha! Karar verildi, kira ve fatura desteği geliyor

FATURA VE KİRA DESTEĞİ GELİYOR 

Aynı zamanda belediyeler ve merkezi yönetim, emeklilerin hayatını kolaylaştıracak tedbirler üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda, belediyeler, emeklilere toplu taşıma, su ve diğer hizmetlerden indirimli fiyatlarla yararlanma imkanı sağlayacak. Elektrik ve doğalgaz indirimleri, tren ve uçak bilet fiyatlarının değerlendirilmesi, kentsel bölgelerde yaşayan emeklilere kira yardımı gibi çeşitli destekler düşünülüyor.

Emekliye bir müjde daha! Karar verildi, kira ve fatura desteği geliyor

Kamu ve özel bankalarla yapılan protokoller aracılığıyla emeklilere bazı hizmetlerin indirimli fiyatlarla sunulması da planlanıyor. Ayrıca, emeklilere kamusal olanaklardan indirimli yararlanma ve tatil yapma imkanı da değerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadir14 Şubat 2024 10:34

Boş işler.Emekliye doğrudürüs maaş verin, sadakaya gerek yok

Sonraki Haber Yükleniyor...