Hamburger ve kebap soğansız kaldı

- Güncelleme:
Hamburger ve kebap soğansız kaldı

Ekonomi Haberleri

Soğan fiyatları son dönemin polemik konusu hâline geldi. Boş tarlalara dökülen tonlarca soğana rağmen marketlerde ürün bulunamaması, fiyatlarında 30 lirayı geçmesi vatandaşı isyan ettirdi. Marketlerde bir süre ürün bulunamadı. Tezgâhlara yeni ürün inmeye başlarken, bu kez de restoranlar ürün bulamadıklarından şikâyet etmeye başladılar.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Bazı fast food zincirleri menülerinden soğanı çıkarırken, kebapçılar da soğan bulamamaktan yakındı. Ünlü bir fast food zincirinin mağaza müdürü Erkan Aydın “Doğan tedarikinde sorun yaşıyoruz. 1 aydır durum böyle. Bazı ürünlerden soğanı çıkarmak zorunda kaldık” dedi. İstanbul’da restoran işleten Muhammed Özdemir ise “Toptancımızdan ürün alamıyoruz. Biz kebap satan bir işletmeyiz. Biz de soğan olamazsa olmaz. Toptancıda soğan var ama alamıyoruz. Daha iyi fiyat teklif edene satıyorlar. Kısacası soğan açık artırmaya dönmüş durum” diye konuştu. 

YENİ ÜRÜN PİYASADA

Öte yandan İstanbul Esenler’de soğan ve patates toptancılığı yapan bir şirketin yetkilisi, yeni soğanların piyasaya girmeye başladığını belirterek “Bayram sonrası piyasaya ürün gireceği malumdu. Hallerden dağıtım başladı. Toptancılar da piyasaya sürüyor. Ürün bulmada sorun olmayacak. Anadolu’dan da ürün gelmeye başladı. Fiyatlar ise bir süre daha bu seviyede ilerler. Asıl mahsul temmuz ağustos gibi alınır. O zaman hem ürün bollaşır hem de fiyatlar düşer” ifadelerini kullandı.

NEBATİ: ELLERİNDE PATLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mevsimsel şartlardan dolayı Türkiye’de zaman zaman meyve ve sebze fiyatlarında değişimler olabileceğinin altını çizerek “Soğanı aldılar ellerine. Dediler ki ‘soğan, soğan 30 lira oldu.’ Soğan ellerinde patladı. Yeni ürünler çıktı fiyatlar aşağı doğru gidiyor. Türkiye’yi tanımayan adamlarla, Türkiye’yi anlatmaya çalışıyorsun. Bir soğanla seçim alacaklarını zannediyorlar” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...