Bakan Kirişci'den soğan fiyatı açıklaması: "Üretim yeterli"

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci soğan fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Stokçulara tepki gösteren Bakan Kirişci, üretimin yeterli olduğunu söyledi.

Ramazan ayında en çok fiyatı artan ürün soğan oldu. Marketlerde kilosu 30 TL'ye kadar çıkan soğana ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci önemli açıklamalarda bulundu. TGRT Haber'e konuşan Bakan Kirişci, "soğan üretimin yeterli olduğunu" söyledi.

Bakan Vahit Kirişçi şu açıklamaları yaptı:

SOĞAN ÜĞRETİMİ YETERLİ

Tarım Bakanlığı'nın görevi piyasaya müdahale etmek değil. Görevimiz kendimize üretimi kontrol etmek. Türkiye'nin soğan üretimi yeterli. Kendimize yeterli üretimi yapıyor muyuz yapmıyor muyuz? Bizim soğandaki kendi ihtiyaçlarımızı karşılama oranımız yüzde 115. Burada bir açık yok. Bizim 100 kilo patatesimize ihtiyacımız varsa, 105 kilo üretiyorsak burada da kendimize yeterlilik söz konusu. Müslüman ülkenin bireyleri olarak yaptıklarımıza dikkat etmemiz gerek.

STOKÇULARA TEPKİ

Müslüman ülkenin bireyleri olarak yaptıklarımıza dikkat etmemiz gerek. Soğanı stoklayıp, tekrar piyasaya sürmeye çalışan fırsatçılar var. Bunu ticari anlamda değerlendirmek için finansmanını koyup aracılık yapanlara da haksızlık yapmak istemem.

TOGG İLE SOĞAN KIYASLAMASI ÇOK YANLIŞ

Soğan bizim tarım ve gıda alanımızda bir ürünümüz. Togg ile soğanı karşılaştırmak beni çok incitiyor. Bu yakıştırmayı yapmak üreten insana haksızlık. Togg ayrı soğan yani gıda ayrı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...