Bakan Kirişçi tarih verdi: Soğan fiyatları düşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Kilosu 30 liraya kadar çıkan kuru soğan tezgahın önünden geçen vatandaşı kara kara düşündürdü. Soğan fiyatlarına bir tepki de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’dan geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den Kılıçdaroğlu'na cevap gecikmedi. Bakan Kirişçi, fiyatların düşeceği tarihi verip “Ara dönem fiyatları baz alınmamalı. Bazı bölgelerde turfanda dönemi başladı başlayacak. O zaman Kılıçdaroğlu soğanı gidip görsün” dedi.

Soğan fiyatları ile ilgili video çeken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap gecikmedi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,  “Ara dönem fiyatları baz alınmamalı. Bazı bölgelerde turfanda dönemi başladı başlayacak. O zaman Kılıçdaroğlu soğanı gidip görsün” ifadelerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla seçim beyannamesi ve milletvekili aday tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantı öncesinde TGRT Haber’de Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan’a konuşan Bakan Vahit Kirişci yüksek fiyatlı ürünlerle ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"11 İLİN MALİPORTRESİ 2 TRİLYONDAN FAZLA"

Kahramanmaraş’tan milletvekili adayı olan Kirişci “Kahramanmaraş doğurduğum şehir. 6 Şubat’ta çok büyük bir deprem yaşandı. Kahramanmaraş bir sanayi ve tarım şehri. Bu şehrin kaldırılması lazım. Listedeki diğer adaylarla birlikte canla başla çalışacağız. Bakanların milletvekili gösterilmesi seçimiş olumlu etkileyecektir. Deprem bölgesindeki şehirler her şeye ihtiyacı olan şehirler. 11 ilin mali portresi 2 trilyon liranın üzerinde. Vakit kaybetmeden hızlı ve seri olarak planlanmalı” dedi.

"KENT TARIMI OLUŞTURACAĞIZ"  

Sebze meyve, et, süt  fiyatlarını değerlendiren Kirişci, şunları söyledi: “Meclis’imiz çok güzel bir yasayı kabul ederek onayladı, Cumhurbaşkanı da onayladı ve Resmi gazetede yayınlandı. Böyle bir kanun Türkiye’de tarım ve orman alanında yılların özlemi olan sonuçlar sağlayacak. Türkiye’de tarımın planlı olmadığı herkesçe bilinir. Planlı döneme geçiyoruz. İşte bu yasa planlı tarımla ilgili çok önemli bir imkan sunuyor bize. Buna göre üretim gerçekleştireceğiz. Arz miktarı ile talep edilen miktar birbirine yakın olacak. Sözleşmeli üretim yapacağız. Alıcı ile üretici neyi nasıl üreteceği üzerine bir araya gelebilir, bunla ilgili mevzuat yürürlüğe girecek. 686 bin hektar alan atıl, bunlar tarıma kazandırılacak. Tarımda büyük kentler çevresinde kent tarımı olacak. Nakliye masrafı, karbon salımı az olacak, yerinde istihdam olacak, meyve ve sebzelerin tazeliği korunacak.”

ET FİYATLARI DA DÜŞECEK

Et fiyatlarında düşüş beklediğini belirten Kirişci, “Perder üyesi olan marketlerin kasap reyonlarında 190 liradan kıyma, 210 liradan kuş başı satma konusunda zincir marketlerde mutabık kaldık. Tarım Kredi Marketlerinde de var. Et Süt Kurumunun kendi satış mağazalarında da var. Aldığımız tedbirlerle fiyatlar düşmeye başladı” dedi.

"KILIÇDAROĞLU GİTSİN GÖRSÜN"

Kılıçdaroğlu’nun soğan fiyatı ile ilgili paylaşımını değerlendiren Kirişci, şunları söyledi: “Bir hafta sonra soğanın kaç para olduğunu konuşuruz. Ara dönemlerdeki fiyatları baz alıp soğan bu fiyattır demek soğan üreticisine haksızlık olur. Aynı Kılıçdaroğlu inşallah Nevşehir’e, Niğde, Hatay ve Adana’ya gider. Artık buralarda turfanda dönemi. İnşallah gider görür." 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...