İşte sermaye kaçakçılarının yeni yöntemi "şirinler"

Düzenleyen:
İşte sermaye kaçakçılarının yeni yöntemi "şirinler"

EKONOMİ Haberleri

Sermaye kaçırmak isteyenler en çok şirinler yöntemini kullanıyor. Para çok sayıda kişi (şirin) tarafından, farklı veya aynı bankanın şubelerine yatırılıyor

Vatandaşlar ülkesine ihanet edenlerin açıklanmasını isterken, para kaçırma yöntemleri de merak konusu oldu. Yurt dışına para kaçıran ya da kaçırmaya çalışanları Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) birbiri ardına yakalamaya devam ederken; kurul internet sitesinden para kaçırma ve aklama yöntemlerini açıkladı. En çok kullanılan yöntemlerin başında şirinlerin (smurfing) geldiği belirtildi. Yurt dışına gönderilecek belirli tutarların üzerindeki nakit işlemlerin bildirilmesi zorunlu. Bu yöntemde para kaçırmak isteyenler, bildirim yükümlülüğünden kurtulmak için eldeki fonu, bu limite yakın tutarlara bölüp, çok sayıda kişi (şirin) tarafından çok sayıda bankaya veya aynı bankanın farklı şubelerine yatırtıyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...