O. Doğu'nun en büyük otelini yaptı mutfağa Türk aşçı koydu

O. Doğu'nun en büyük otelini yaptı mutfağa Türk aşçı koydu

Ekonomi Haberleri

Aynı anda 3 bin 500 kişinin yemek yiyebildiği restoranlara sahip olan Anjum Hotel'de, yemekler Türk şefin maharetli ellerinden çıkıyor

Mekke'de hizmete giren Anjum Hotel, bin 743 odasıyla Orta Doğu'nun en büyük oteli unvanını kazandı. Aynı anda 3 bin 500 kişinin yemek yiyebileceği 2 restorana sahip Anjum Hotel'in mutfağının şefliğini ise Türk aşçı yürütüyor. İstanbul'da gerçekleşen 8. Hac ve Umre Turizm Fuarı'nda gazetemize özel açıklamalarda bulunan Anjum Hotel'in bağlı olduğu Abdul Latif Jameel Gayrimenkul CEO'su Claude Chesnais, Türk ziyaretçilerin Suudi Arabistan ve Endonezyalılar'dan sonra 3. en büyük ziyaretçi grubu olduğunu söyledi. Türk misafirlerin özellikle yemeğe çok önem verdiklerini dile getiren Chesnais, "Ayrıca Türk yemekleri diğer ülkelerden gelen misafirler tarafından da çok tercih ediliyor. Bu yüzden mutfağımızda Türk şef görev yapıyor" diye konuştu. Anjum Hotel'in yapımını Suudi Arabistan'ın önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Abdul Latif Jameel Real Estate Investments Co. Ltd. (ALJREIC) yürüttü. ALIREIC Başkanı Şeyh Yousef Abdul Latif Jameel ise nbsp;"2019 yılına kadar Hac ve Umre ibadetleri için 13 milyondan fazla Müslüman'ın kutsal bölgeyi ziyaret etmesi bekleniyor. Bu nedenle Jabal Al Kaaba projesinin de Krallık genelinde turizm ve konaklama sektörlerini geliştirmesi bekleniyor" dedi.
Jabal Al Kaaba bölgesini geliştirme projesinin ilk aşaması kapsamında açılan Anjum Hotel'in ikinci ve üçüncü aşamaları kapsamında, birkaç yıl içerisinde 7 bin oda daha eklenmesi planlanıyor. Otelden yeni Haram Bölgesi'ne kolaylıkla yürünebiliyor ve özel inşa edilen ve doğrudan yeni Kral Abdullah kapısına bağlanan tünel ise misafirlerin Mescid-i Haram'a kolaylıkla ulaşmalarını sağlıyor.
ENES DEMİRAY

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...