'Pire'yi pire yapacak?limana?izin

- Güncelleme:
'Pire'yi pire yapacak?limana?izin

Ekonomi Haberleri

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 10. büyük limanı olacak İzmir Çandarlı Limanı için Yüksek Planlama Kurulu kararı çıktı.

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 10. büyük limanı olacak İzmir Çandarlı Limanı için Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıktı. Projenin üst yapı işleri için yakında ihaleye çıkılacak. Çandarlı Limanı için alt yapı işleri kapsamında 900 metre boyunda dalgakıran yapıldı. Dünyanın önemli liman yatırımlarından biri olan Çandarlı Limanı'na 2 bin metrelik rıhtım yapılacak. Böylece limana 300 metre boyunda 6 gemi aynı anda yanaşabilecek. Çandarlı Limanı, Akdeniz'deki transit yükler açısından Yunanistan'ın Pire Limanı'na rakip olacak. Pire Limanı'ndan 4 kat daha büyük olması planlanan liman, yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlayacak. Çandarlı Limanı'nın İzmir'e yıllık 700 milyon lira gelir getirmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...