Trendyol Adana'ya üs kurdu: 500 milyonluk yatırımla yardım aktaracak

- Güncelleme:
Trendyol Adana'ya üs kurdu: 500 milyonluk yatırımla yardım aktaracak

Ekonomi Haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye destekleri 1 milyar TL’ye ulaşan Trendyol, afet bölgesi için uzun vadeli ve kalıcı destek hedefiyle Adana Aktarma Merkezinin açılışını erkene çekti. 500 milyon TL yatırım ile faaliyete geçen aktarma merkezi, ilk 20 gün sadece yardımların ayrıştırılması ve bölgeye gönderilmesi için kullanılırken, 150 kişiye de istihdam sağlayacak...

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, açılışını yıl ortalarında yapmayı planladıkları Trendyol Adana Aktarma Merkezini bölge ekonomisinin toparlanması, istihdam oluşturulması ve çarkların bir an önce yeniden dönmesi için daha erken faaliyete geçirme kararı aldıklarını belirterek “Yaklaşık 500 milyon TL’lik bir yatırımla aktarma merkezimiz faaliyete başlıyor. Burası yaklaşık 20 bin metrekarelik alanıyla bölgenin en büyük aktarma merkezi. Ayrıca yakın bir tarihte Ankara’da daha yüksek kapasiteli bir aktarma merkezimizi devreye alacağız” dedi.

35 BİN SATICIYI E-İHRACATÇI YAPACAK

Afet bölgesindeki satıcılarının 2022’deki ticaret hacminin 10,5 milyar TL olduğuna işaret eden Çetin “Bu yıl için 16 milyar TL’lik ticaret hacmi hedefi koymuştuk. Satıcılarımızın bu hedefe ulaşması için desteklerimizi sürdüreceğiz. Bölgeye 3 yılda sağlayacağımız ticaret hacmi 70 milyar TL’yi bulacak. Aynı zamanda bölgedeki 35 bin satıcımızı bu yıldan başlayarak Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere yurt dışı satışlarına başlatmayı ve bütün dünyada satış yapabilir hâle getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Trendyol markalı ürünlerin tüm Türkiye’deki 420 üretici tarafından, 4 bin yerli işletmede üretildiğini vurgulayan Çetin “Bölgede, Trendyol markalı ürünleri üreten 18 fabrika, 65 atölye ve 4 binden fazla çalışan bulunuyor. Bu işletmelerimizin tekrar ayağa kalkarak üretime başlaması için tüm gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar bölgedeki Trendyol markalı ürün üreticilerimize sağladığımız geliri bir önceki seneye göre 3 kat artırarak yaklaşık 1 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Üretim hacminin daha fazlasını deprem bölgesine kaydırmak amacıyla bölgedeki mevcut üreticilerinin sipariş adetlerini artırmayı planladıklarını belirten Çetin, bölgeden yeni üreticileri de ekosisteme dâhil edeceklerini aktardı.

Trendyol Adana'ya üs kurdu: 500 milyonluk yatırımla yardım aktaracak

TRENDYOL’UN DESTEĞİ 1 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

Trendyol ekosisteminin afet bölgesine şimdiye kadar verdiği desteğin 1 milyar TL’ye ulaştığını anlatan Çağlayan Çetin, şöyle devam etti: Bölge ve bölge halkı ayağa kalkana kadar biz de ayaktayız. 3,5 milyon adedin üzerinde ekipman ve malzeme gönderdik. 405 tır ve 14 uçak başta olmak üzere bölgeye yaklaşık 2.000 araçlık gıda, kıyafet, ısıtıcı, hijyen malzemesi vb. içeren yardımları bölgeye ulaştırdık. 1.300 gönüllü kuryemizle bölgedeki her noktaya ulaştık. Şu an bölgedeki 65 restoran ve 30 seyyar mutfak ile sıcak yemek çıkarıyoruz.

EN ÇOK DESTEK HİNDİSTAN’DAN

Yurt dışından destek olmak isteyenler için earthquake.trendyol.com uygulamasını hayata geçirdiklerini belirten Çetin “Bir milyonu aşkın kişi siteyi ziyaret etti. 70’ten fazla ülkeden kullanıcı hem yardım malzemesi hem de dijital kartlar aracılığıyla maddi destek ulaştırdı. En fazla destek veren ülkeler arasında ilk sırayı Hindistan aldı” diye konuştu.

9 BİN YENİ SATICI

Bölgede 35 bin satıcı, 3.000 restoran ve 250 market iş ortakları olduğunu ifade eden Trendyol Grubu Pazaryeri Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil, bölgedeki satıcılara verdikleri, 0 komisyon, vade süresi, reklam, özel eğitim ve danışmanlık programları desteklerinin 200 milyon TL’yi bulduğunu kaydetti. Çokaygil, deprem sonrası bölgeden 9 bin yeni satıcının geldiğini söyledi.   

ÇALIŞANA YARDIM

Afet bölgesinde 1.200 çalışanları olduğunu ifade eden Trendyol Grubu İnsan Kaynakları Başkanı Beti Yuhay Almozlino “Bölgedeki çalışma arkadaşlarımıza 18 milyon TL, lojistik iş ortaklarımıza 19 milyon TL deprem yardımı yaptık” diye konuştu.

SICAK YEMEK, GIDA

Trendyol Go’dan Sorumlu Başkan Austin Kim, Antakya Narlıca’da günlük 4.500 kişiye, Adıyaman’da 13.500 kişiye sıcak yemek servis ediyoruz. 2,5 milyon kişiye sıcak yemek ve temel gıda desteği verdik” dedi.

YARININ KÖYLERİ

Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, kırsal kalkınma projesi Yarının Köyleri’nde belirlenen iki köyün Adana ve Diyarbakır’da olduğunu, projeyi çevre illere de açtıklarını, Hatay’ı da eklediklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...