Türk SİHA'ları bir ülkeye daha satıldı! Haluk Bayraktar "Bugün tarihi bir gün" diye duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Baykar tarafından üretilen ve cephede sonuç değiştiren Türk SİHA'ları bir ülkeye daha satıldı. Sosyal medyadan "Bugün tarihi bir gün... " diye paylaşım yapan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Bayraktar TB2 SİHA'lar Arnavutluk Ordusu'nun envanterine girdi. Böylece Arnavutluk Ordusu envanterine ilk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Tüm dünyanın gözleri cephede destan yazan Türk İHA'larında. Son olarak bir Avrupa ülkesi daha Bayraktar TB2 SİHA satın aldı. SİHA'ların üreticisi Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Bugün tarihi bir gün" diyerek bu gelişmeyi duyurdu.

Bayraktar paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Arnavutluk'taki ilk NATO Taktik Hava Üssü açıldı. Kuçova Hava Üssü'nün açılışı, Balkanlar ve Avrupa'nın güvenliği için yeni bir dönemin başlangıcı. Bu törenle birlikte Bayraktar TB2 SİHA'lar Arnavutluk Ordusu'nun envanterine girdi. Böylece Arnavutluk Ordusu envanterine ilk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu. 

Türk SİHA'ları bir ülkeye daha satıldı! Haluk Bayraktar

ARNAVUTLUK SEMALARINDA İLK UÇUŞ

Saygıdeğer Başbakan Edi Rama'nın vizyoner liderliği ve değerli Savunma Bakanı NikoPeleshi'nin güçlü iş birliği ile Bayraktar TB2'ler bugün Arnavutluk semalarında ilk uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdi. 

Türk SİHA'ları bir ülkeye daha satıldı! Haluk Bayraktar

Bayraktar TB2 SİHA'larımızın bu stratejik noktada görev alması, Arnavutluk'un ve kardeş Balkan coğrafyasının güvenliğine katkımızın önemli bir göstergesi. Baykar olarak yenilikçi teknolojilerimizle, bölgesel ve küresel güvenliğe katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...