Zigana Tüneli dünya birincisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Zigana Tüneli dünya birincisi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uluslararası Yol Federasyonu, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü tüneli olan Zigana’yı ‘yapım metodolojisi’ kapsamında en iyi proje seçti. Eğiste Hadimi Viyadüklü Projesi de ‘kalite yönetimi kategorisi’nde aynı ödüle layık görüldü. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, ödüller için “Gurur verici” dedi.

YAZAR: ZELİHA MANGIRCIOĞLU - Uluslararası Yol Federasyonu (IRF), 2023 Global Başarı Ödülleri kapsamında Türkiye’den; Zigana Tüneli Projesini ‘yapım metodolojisi’ kategorisinde, Eğiste Hadimi Viyadüğü Projesini ise ‘kalite yönetimi’ kategorisinde en iyi proje seçerek ödüle layık gördü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık tarafından hayata geçirilen projelerin daha önce de IRF tarafından ödüle layık görüldüğünü hatırlatarak “Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2019’da ‘dizayn’ kategorisinde, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu 2021’de ‘proje finansmanı ve ekonomi’ kategorisinde ve 2022’de yine 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu ‘yapım metodolojisi’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştü. IRF 2023 Global Başarı Ödülleri kapsamında; Zigana Tüneli ‘yapım metodolojisi’, Eğiste Hadimi Viyadüğü ise ‘kalite yönetimi’ kategorisinde birinci seçildi. Özellikle Eğiste Hadimi Viyadüğümüz, tüm jüriler tarafından birinci seçilerek bu kategoride önemli bir başarıya imza attı. Projelerimiz, Çin ve Tayvan gibi ülkelerin projelerini geçerek mühim bir başarı elde etmiştir. Bu ödüller, ülkemizin mühendislik alanındaki gelişmişliğinin ve kaydedilen ilerlemenin önemini de ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
yakut 9 Ekim 2023 15:07

Gümüşhane'den Trabzona gitmeyen Zigana Tüneli nin önemini ve kıymetini bilmez.Karadeniz sarp dağ ları ve yaylalarını aşıp Karadeniz sahiline inen, geriye dönüp bakar ve bu Tünelleri yaptıran,yapan dan Allah Razı olsun, Bu ne büyük bir eser'der. Tünel en son 8 yılda bitti. 7 Şirket tamamla yamadı ve yapımı durdur du.Zigana Tünellerinin yapımını, Türk düşmanları istemedingibi,artıkcı beton zihniyet'te isteme di.Yapan şirketlere ve Hü kumete iftira kampanyası nı sürsürmeye devam etti Sonunda bir vatan evladı; Benim arkamda duracak sağ lam bir hükümet durursa yaparım dedi ve 8 yılda tamamladı.4 yıl Gümüşhane de kalmış bir kişi olarak Trabzona gitmek ve gelmek sırat gecidiydi.Üzerine uçtu uçacak dağ yamaçlari ve dibi görünmeyen derin ucurumlar.Bugun; Devletin parası car cürt ediliyor diyen; Ülke düşmanları, manda sevicileri,terör destekcileri utanıyorlar mı, bu eser karşısında? Utanmazlar!Bu eser aynı zamanda Kara denizi Akde nize Otoban yollarla bağlıyor.Gerisi kokuşmuş beton zihniyet.!

Sonraki Haber Yükleniyor...