Başkentin yatırım adresi değişti...

Başkentin yatırım adresi değişti...

EMLAK Haberleri

Cumhurbaşkanlığı'nın taşınma kararı Başkent'te yatırımcıların gözünü Yenimahalle'ye çevirdi.

Cumhurbaşkanlığı'nın bütünüyle Atatürk Orman Çiftliği'nde Başbakanlık için yapılan yeni binaya taşınacağının açıklanmasının ardından, Başkentte yatırım aksı değişti. nbsp;Son dönemde konut sektöründeki nitelikli projelerle ve Anadolu Bulvarı gibi önemli ulaşım yatırımlarıyla dikkat çeken Yenimahalle; Cumhurbaşkanlığı'nın yeni adresi olmasıyla birlikte Ankara'nın en hızlı değer kazanan bölgesi oldu. Bu yıl içerisinde hizmete açılan Anadolu Bulvarı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden tema park projesi Ankapark ile dikkat çeken Yenimahalle; Cumhurbaşkanlığı'nın ilçe sınırlarına taşınacağının haberinin ardından yatırımcıların gözdesi oldu. Özellikle konut sektöründe nitelikli projelerin öne çıkmaya başladığı bölgede konut satışlarında artış yaşandığı bildiriliyor. nbsp;Konutun yanı sıra cadde mağazalarının da yapımına devam edilen bölgede ticari hayat da canlanıyor. nbsp;

nbsp;Başkentin yatırım adresi değişti...
PROJELERE İLGİ ARTTI
Ankara'nın yeni cazibe merkezi olarak nitelendirilen Yenimahalle'deki en büyük konut projesi olan ve Nisan ayında satışına başlanılan 1855 konutluk YDA Park Avenue projesinin şimdiden yüzde 30'unun alıcısıyla buluştuğuna değinen firma satış koordinatörü Veysel Arslan; özellikle son bir ayda satış oranlarında yükselme olduğunu, bölgeye olan ilginin arttığını söyledi. İhtiyaçların tamamen değiştiğini ve modern yaşamın bir parçası olarak sosyal donatıların ön plana çıktığına değinen nbsp;Arslan; artık konut projelerini planlarken tüketicilerin bir evden beklentilerinin çok daha ötesine geçildiğini nbsp;söyledi. nbsp;Sosyal donatıların yanı sıra yatırım değerinin ev sahibi olma kararında öncelikli olduğuna değinen Arslan; Cumhurbaşkanlığı'nın yeni adresi açıklandıktan sonra Ankara dışından da taleplerin arttığını belirtti. nbsp;
BAŞKENTİN YENİ CAZİBE MERKEZİ
Projede yer alan farklı çeşitlikteki cadde mağazaları, nbsp;marka kafe ve restoranlar ile bölgenin ticari anlamda da yeni bir boyut kazanacağına değinen Arslan; ulaşım kolaylığının da hem yatırımcılar hem de ev alacaklar için avantaj sağladığın dikkat çekti. nbsp;Projenin satış ofisinde örnek daire uygulamasının yanı sıra tüm projenin sosyal donatılarıyla birlikte iç ve dış tüm mekanlarının, simülasyon salonunda üç boyutlu animasyon filmi sayesinde izlenme imkanı sunduklarını belirten Arslan; nbsp;4+1 ve 3+1 dairelerden oluşan projenin birinci etabının Temmuz 2016'da, ikinci etabının ise Temmuz 2017 tarihinde teslim edileceğini belirtti. nbsp;

NECMİ ÇİÇEKÇİ / nbsp;necmi.cicekci@tg.com.tr / www.emlaktasondakika.com
Çok bilinçli yapıyorlar!
İnanılır gibi değil!.. Koca koca adamlar, koca koca bürokratlar, öyle laflar ediyorlar ki akıllara zarar!..
TÜSİAD ne diyor?.. "İnşaat sektörünü değil, sanayiyi desteklemeliyiz!" Çocukların güleceği bir anlayıştır bu!.. Neden hükümete tercih yapma zorunluluğu getiriyorsunuz?.. "İnşaat da sanayi de desteklenemez mi?.." derseniz, cevapları basit…
Güya; "Bizim çok kıt kaynaklarımız var!", "O da ancak bir sektörü desteklemeye yeter"miş gibi başka bir garip algı oluşturulmak isteniyor. Külliyen yanlış yönlendirmedir, manüplasyondur bu yaklaşım… Maalesef sayın bakanımız da bu konuyu destekliyor.
Birincisi, inşaat sektörünün bugün aldığı hiç bir yeni destekten söz edemezsiniz. Aksine her gün, yeni yüklerle karşılaşıyoruz. İkincisi bu sektör üretim yaparken, girdilerini nereden tedarik ediyor, ona bakmak lazım. 2 bin kalem ürünün yüzde yüzünü yerli sanayi ürünlerinden sağlıyor. Yani, yerli üreticilerden, yerli sanayiciden alıyor.
Üçüncüsü ise, kimsenin öngörmediği bir ihracat gerçekleşiyor. Yabancı yatırımcılar gelip ülkemize para yatırıyor. Bunun karşılığında; aldığı dairesini, işyerini, arsasını burada bırakıyor. Alıp yanında gitmiyor… Eğer yaşayacaksa, bu mekanın düzenlenmesi için de, yine iç piyasadan onlarca ürün satın alıyor.
Diğer taraftan inşaat sektörü, 'çoğunluğu vasıfsız elemanlardan oluşan büyük bir kitleye' iş imkânı sunuyor. 'Asıl işsizliğe çözüm, bu sektörde yatıyor!..'
Bırakın sektöre destek vermeyi, aksine köstek oluyorlar. Bu gerçeği herkesin dillendirmesi ve hükümete de aktarması çok önemli ve stratejik bir adımdır. Ülke adına önemli bir katkı olur.
Sağlıkla kalın!..

nbsp;Başkentin yatırım adresi değişti...
Bölgenin cazibe merkezi nbsp;
BAHÇEKENT FLORA YATIRIMCILARINI BULUŞTURDU
Bahçeşehir'in dev projesi Bahçekent Flora, 20 – 21 Eylül'de satış ofisinde düzenlenen brunch organizasyonunda projeden yatırım yapan konut alıcılarını bir araya getirdi. Dairelerin yarıdan fazlasının sahiplerini bulduğu projede 199 bin TL'den başlayan avantajlı fiyatlarla satışlar devam ediyor. TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. güvencesiyle, İzka İnşaat, Dağ Mühendislik ve Sıtar İnşaat ortaklığıyla, Bahçeşehir'de hayata geçirilen Bahçekent Flora'da komşular bir araya geldi. Geçtiğimiz hafta sonu satış ofisinde düzenlenen barbekü partisinde daire sahiplerini bir araya getiren Bahçekent Flora'da, dairelerin 450'yi aşkın kısmı sahiplerini buldu. 875 konut ve ticari alandan oluşacak projede avantajlı fiyatlar 199 bin TL ile 452 bin TL arasında tutuluyor. Konumu ve donatıları itibariyle yoğun bir ilgi gören projede 3 aylık bir dönemde 450'nin üzerinde dairenin satışı gerçekleşti. 300 milyon TL'lik yatırımla hayat bulan Bahçekent Flora, Başakeşehir ve çevresinin gelişimine büyük katkı sağlıyor. Proje bitiminde yaklaşık 3.000 kişinin yaşayacağı Bahçekent Flora, bölgenin cazibe merkezi haline gelecek. Bölgenin en dikkat çeken projeleri arasında yerini alan Bahçekent Flora, 22 bin metrekarelik rekreasyon alanına ek olarak, bitişiğindeki 140 bin metrekare genişliğindeki bölge parkıyla eşsiz bir konuma erişiyor.
DAİRELER HER ZEVKE HİTAP EDİYOR
Bahçekent Flora'nın geniş ve ferah kullanım alanları sunan 1+1'den 4+1'e kadar çeşitli daire tipleri her zevke hitap edecek şekilde tasarlandı. Büyüklükleri 65 metrekare ile 187 metrekare arasında değişen daireler, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle alıcı buluyor. 36 aya vade farksız taksitlendirme yapılırken, 120 aya kadar da uygun faiz oranlarıyla kredi kullanılabiliyor. Alternatif ödeme planlarının bulunduğu projede %4 peşinatlı ödeme imkanı da sunuluyor. İnşa çalışmalarının hızla devam ettiği projede ilk etabın teslimleri ise 2016 yılının Eylül ayında olacak.
nbsp;Başkentin yatırım adresi değişti...
Konutta kampanya zamanı
İnşaat sektöründe konut satışlarının artması için şirketler farklı alternatifler deniyor. Sektörü hareketlendirmek için farklı kampanyalar düzenyen firmalara Özyurtlar İnşaat da dahil oldu. Özyurtlar; nbsp;Nlogo İstanbul ve 1Coastal City projelerinde sıfır faiz kampanyası başlattı. nbsp;Özyurtlar İnşaat, müşteri taleplerini göz önünde bulundurarak Nlogo İstanbul ve 1Coastal City projelerinde tüm konutları sıfır faizle satışa sundu. Kampanya kapsamında dileyen herkes Nlogo İstanbul'dan istediği evi 36 ay boyunca her hangi bir faiz ödemeden alabilecek. Aynı kampanyadan yararlanıp 1Coastal City'den daire alanlarsa 24 ay boyunca hiç bir faiz ödemeyecek. Kampanya kapsamında Esenyurt'ta yükselen Nlogo İstanbul'da 119 bin liradan satılan 1+0 daire, sadece 29 bin lira peşinat ve aylık 1.090 lira taksitle alınabiliyor. Mayıs ayında satışa çıkan Nlogo İstanbul, 7 blokta 2 bin 550 daire ve 59 dükkandan oluşuyor. Üç etap halinde inşa edilen projenin her etabında 850 daire bulunuyor. Kampanyadan yararlanıp Büyükçekmece Gürpınar'da inşa edilen 1Coastal City'den 1+1 daire alanlar, 49 bin 500 lira peşinat verip 24 ay boyunca 1.890 lira taksit ödeyecek. Projede, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve Penthouse daireler yer alıyor. 1Coastal City'de 27 adet de ticari birim bulunuyor.

Yenibosna'da dev arsa ihaleye çıktı!
Emlak Konut GYO, sezonu çok hızlı açtı. Türkiye'nin halka açık en büyük gayrimenkul şirketi olma özelliğini elinde bulunduran Emlak Konut GYO, Bahçelievler Yenibosna bölgesindeki arsasını ihale yöntemiyle satacak. 21 bin 799 metrekare büyüklüğe sahip parsel ticaret, hizmet ve turizm alanı imarına sahip görünüyor. Parsel üzerinde ticaret, hizmet alanı kapsamında bir yapı oluşturulacaksa inşaat büyüklüğü 39 bin 238 metrekare, turizm alanı kapsamında bir yapı oluşturulacaksa ise inşaat büyüklüğü 43 bin 598 metrekare olacak. Bunu dışında ihaleye konu 14 bin 375 metrekare park alanına sahip bir parsel bulunuyor. Satışa çıkan taşınmazların ihalesi 27 Ekim 2014 günü saat 14:30'ta Emlak Konut GYO Ataşehir binasında gerçekleştirilecek.
nbsp;Başkentin yatırım adresi değişti...
Nefes aldıran proje
Sakarya-Kocaali'de denizin hemen yanı başında gökyüzünün mavisi ve doğanın yeşilinin birleştiği bir noktada yer alan 'Eminevim Nefes' Projesi, 5 bin 40 metrekare alanda 2 bin metrekare oturum alanlı 7 bloktan oluşan yapı bölgesinde ön plana çıkıyor. 15 km. kum sahiline sahip Eminevim Nefes özel olarak tasarlanmış 86 daireden oluşuyor. 1+1, 2+1 daire seçeneklerinin sunulduğu projede 55 m² ve 85 metrekare, daireler mevcut bulunuyor. Eminevim Nefes, sosyal tesisleri; nbsp;açık, kapalı ve çocuk havuzları, fitness salonları, çocuk oyun alanlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Proje alanının güneşin deniz üzerinden doğup deniz üzerinden battığı en güzel yerlerden biri olması, eşsiz doğası ve manzarası yaz tatili gibi sınırlı zamanların dışına çıkıp, uzun süreli dinlenmek isteyenlere de alternatif oluşturuyor.
AHENK İSTANBUL DA SAHİPLERİNİ BEKLİYOR!
İstanbul Beylikdüzü'nde inşa edilen Ahenk İstanbul projesinde çok yakın zamanda yaşam başlıyor. Ahenk İstanbul içerisinde yer alan daireler faizsiz bir şekilde uzun taksitlerle yeni sahiplerini bulurken, projede yeni satışa çıkarılan etaplar sahiplerini bekliyor. Eminevim satış stratejisi olarak yine vade farkı ve faizsiz taksitler sunuyor. Ahenk İstanbul'un yanı sıra Eminevim'in satışta olan bir diğer projesi 5YÜZ60 Kurtköy ile ön plana çıkıyor. Proje ismini, inşa başlangıç tarihinin İstanbul'un fethinin 560. yıldönümüne denk gelmesi ve projede 560 dairenin bulunmasından alıyor. Projede satışlar devam ediyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...