Depreme karşı yenileniyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Depreme karşı yenileniyoruz

EMLAK Haberleri  / HABER MERKEZİ

12. Kalkınma Planı’nda ‘kentsel dönüşüm’ ve ‘yeni yapılara’ ayrı bir başlık açıldı. Bu doğrultuda TOKİ’nin 5 yıl içinde 500 bin yeni konut inşa edeceği açıklandı. Plan çerçevesinde depreme hazırlık ve barınma ihtiyacına çözüm konuları dikkat çekti. Öte yandan yeni inşaat projelerinin ekonomik canlanmaya da vesile olması bekleniyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi, ülkemizdeki çarpık kentleşmeyi bir kez daha ortaya çıkardı. Düzensiz ve plansız yükselen binaların binlerce hayata mâl olduğunu acı şekilde tecrübe ettik. Ak Parti hükûmetinin 20 yıldır ‘kentsel dönüşüm’ ile ilgili gösterdiği çabanın önemi bir defa daha anlaşıldı. ‘Kentsel değil, rantsal’ dönüşüm’ söylemelerine sarılan bazı kesimlerin yaşanan depremler sonrası sessiz kalması, bu yolda ne kadar doğru adımlar atıldığını bize gösterdi. Hükûmetin bu konudaki kararlılığı 12. Kalkınma Planı kapsamında da yer aldı.

TOKİ ELİYLE YAPILACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından TBMM’ye sunulan ve 2024- 2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı’nda; kentsel dönüşüm, şehirleşme ve konut ile çevrenin korunmasıyla ilgili başlıklar olduğu görüldü. Burada en dikkat çeken detayların başında ise TOKİ’nin konut hedefiydi. Plan kapsamında TOKİ’nin 5 yıl içinde 500 bin yeni konut yapacağı duyuruldu. Bu sayı ihtiyaç sahibi insanların konuta ulaşması ve sağlam binalar ile ülkenin yenilenmesi adına büyük önem taşıyor. Ayrıca 260 sektörü hareketlendirecek olması ekonominin de hareketlenmesine yol açıyor. 

FAY HATLARINA DİKKAT EDİLECEK

Kalkınma Planı dâhilinde kentsel dönüşüme ayrı bir başlık açıldı. Bu çerçevede “Afet tehlikesi ve riski altındaki alanlarla bu alanların dışındaki riskli yapıların sağlıklı ve güvenli yaşamayı esas alacak şekilde dönüştürülmesine yönelik uygulamaları etkinleştirmek ve yaygınlaştırmak” temel amaç olarak belirlendi. Kentsel dönüşüm uygulamalarındaki anlaşmazlıkların daha hızlı çözüme ulaştırılması için ihtisas mahkemeleri oluşturulacağı ifade edildi. Öte yandan dönüşüm yapılacak bölgelerde fay sakınım hatlarına dikkat edileceği de belirtildi.

Düzenleyen:  - EMLAK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...