Enflasyon düşüşü ile kira piyasası rayına oturacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Enflasyon düşüşü ile kira piyasası rayına oturacak

EMLAK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için devreye alınan yüzde 25’lik kira zam sınırı, geçen temmuz ayında bir yıl daha uzatılmıştı. Bu sayede kira fiyatlarındaki yükselişin bir nebze olsun önüne geçildi.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Yüzde 25 zam sınırının sürekli hâle gelip gelmeyeceği de kamuoyunda merak konusu oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kirada yüzde 25 sınırının bir yıl daha uzatılması ve kısa süreli gayrimenkul kiralama konularına ilişkin açıklama yaptı. Tunç, kirada yüzde 25 sınırıyla ilgili olarak “Daha yeni uzatıldı. Enflasyonun düşüşü ile birlikte kira fiyatları da rayına oturacak. Fahiş kiraları önlemenin yolu konut arzını artırmak” dedi.

ARA BULUCU İŞE YARADI

Kira uyuşmazlıklarındaki zorunlu ara buluculuk sayılarını paylaşan Tunç “1 Eylül tarihinden itibaren kira uyuşmazlıklarından kaynaklanan 29 bin 906 müracaat olmuş. Ortaklığın giderilmesinden kaynaklanan 4 bin 404 adet, hak mülkiyetinden kaynaklanan 1878 adet, komşuluk hukukundan kaynaklanan 408 adet, tarımsal üretim sözleşmelerinden ise 142 adet olmak üzere toplam müracaat 36 bin 738” dedi. Kira uyuşmazlıklarında anlaşma sayısının 2 bin 817, anlaşamama sayısının ise 2 bin 157 olarak kayıtlara geçtiğini söyleyen Tunç, anlaşma sayısının önde olduğunu aktararak, bunun güzel bir gelişme olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - EMLAK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...